ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ 5ο – 6ο Δ.Σ.Ζ.

Στις 14/03/24 στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή Ζωγράφου – Δημοτική Ενότητα Ζωγράφου (ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την απόφασή της να κλείσει το σχολικό συγκρότημα του 5ου-6ου δημοτικού σχολείου μετά από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας.

Δεν είχε περάσει πολύς καιρός, περίπου ένας μήνας όπου η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ» σε εκδήλωσή της για τις σχολικές υποδομές, ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων του Δήμου και ενημέρωσε τον ζωγραφιώτικο λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης, για τα αποτελέσματα της μελέτης στατικής επάρκειας, που εντόπιζε σοβαρά προβλήματα στο συγκρότημα του 5ου-6ου σχολικού συγκροτήματος, καθώς και σε άλλα σχολεία, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα. Είχε ακολουθήσει δημοτικό συμβούλιο όπου επιβεβαιώθηκαν οι αιτιάσεις μας και αποφασίστηκε τότε να κλείσει ο 3ος όροφος του σχολικού κτιρίου.

Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε δεν φτάσαμε από ΤΥΧΗ σε αυτή την κατάσταση!!!

Χρόνια τώρα προειδοποιούσαμε πως η εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων, η ανυπαρξία εκτεταμένων έργων συντήρησης των παλιών κτιρίων στα τεχνικά προγράμματα, η μη ανέγερση νέων με απαλλοτριώσεις κατάλληλων χώρων, η υποχρηματοδότηση, η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού για τη σχολική στέγη θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα σε αυτά τα αποτελέσματα.

Κανείς δεν μπορεί να βγάζει την ουρά του απ’ έξω, και να μεταφέρει αλλού τις ευθύνες. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και οι δημοτικές αρχές διαχρονικά που διοίκησαν και ήταν όλων των αποχρώσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ .

Είναι όλοι αυτοί που ευθυγραμμίζονται με τις πολιτικές της ΕΕ (και έχουν στηρίξει όλες τις αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση) που θέλουν το δήμο επιχείρηση, dealer των εργολάβων, που θα ξαναχαρατσώνει το λαό με φόρους και τέλη για να δημιουργείται ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και σε αυτό το περιβάλλον όλα μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους – οφέλους, δεν χωράνε στους προϋπολογισμούς τους, οι ανάγκες των παιδιών μας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για να τους παρέχεται ολόπλευρη μόρφωση.

Θα το ξαναπούμε για άλλη μια φορά, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία μας τα νέα «Τέμπη».

  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών του σχολικού συγκροτήματος.
  • Καλούμε τη δημοτική αρχή Ζωγράφου, το Υπουργείο Παιδείας, την Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία με ισότιμους όρους για όλα τα παιδιά.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με 500 οικογένειες και να διαλύει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, να βρεθούν λύσεις για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείου στην πρωινή ζώνη.

  • Να υλοποιηθεί το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σχολική στέγη, με αναπροσαρμογή του τεχνικού προγράμματος και προτεραιοποίηση έργων συντήρησης και κατασκευής νέων σχολικών μονάδων.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ 16.3.2024