ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ: Ο ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ;

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή είναι ένας από τους ελάχιστους ανοικτούς χώρους που έχουν απομείνει στο ζωγραφιώτικο λαό για αναψυχή, αποτελεί μοναδική διέξοδο για παιδιά και εφήβους για να αθληθούν, να παίξουν.

Εντός του πυρήνα του πάρκου πριν από 3 χρόνια δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε παιδότοπος, όπου σε περιφραγμένο χώρο-πίστα μπορούσαν παιδιά και έφηβοι να κάνουν skate και ποδήλατο. Μάλιστα αντλήθηκε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Αυτή τη στιγμή γίνονται έργα στον χώρο, έχει αφαιρεθεί η περίφραξη που χώριζε την πίστα από το γειτονικό πάρκινγκ, ο δε εξοπλισμός skateboard/BMX -πληρωμένος από τους φόρους μας- έχει ξηλωθεί και είναι παρατημένος ανάποδα στο χώρο.

Ρωτάμε ευθέως τη Δημοτική Αρχή Θώδα:

Σκοπεύετε να ξηλώσετε τον παιδότοπο εφήβων και στη θέση του να επεκτείνετε το πάρκινγκ εντός του πυρήνα του μητροπολιτικού πάρκου Γουδή;

Τον εξοπλισμό τον καταστρέψατε; Σκοπεύετε να τον τοποθετήσετε αλλού;

Αυτό είναι το όραμα σας για την «αξιοποίηση» των ελεύθερων χώρων στο δήμο μας;

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές-Δήμους-Περιφέρεια- αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, αντιμετωπίζει το νέο κύμα της πανδημίας ως ευκαιρία για να επιταχύνει την επίθεση εις βάρος εργατικών δικαιωμάτων κατακτημένων με αίμα, όπως η 8ωρη εργασία, αλλά και στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Καλούμε το ζωγραφιώτικο λαό να είναι σε εγρήγορση.

Μέσα από τις αντι – περιβαλλοντικές πολιτικές που υπαγορεύονται από τη λογική του κέρδους και της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών, η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στο καθεστώς προστασίας και του Υμηττού.

Η προσπάθεια εμπορευματοποίησης των ελάχιστων δημόσιων ανοικτών χώρων που μας έχουν απομείνει δε θα περάσει!

Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί ο παιδότοπος εφήβων εντός του πάρκου Γουδή. Καμία σκέψη για επέκταση του πάρκινγκ στο χώρο που αθλούνται τα παιδιά μας!

                                                                   Ζωγράφου, 2 Δεκεμβρίου 2020