ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ

Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας το τελευταίο αντίο στον Λάζαρο Κυρίτση

Σε κλίμα συγκίνησης, περηφάνιας και σεβασμού, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, τον αλύγιστο Μακρονησιώτη, Λάζαρο Κυρίτση που «έφυγε» πλήρης ημερών το βράδυ της Δευτέρας.

Σε αυτό το κατευόδιο, του άξιου τέκνου του ΚΚΕ η κατακόκκινη σημαία του Κόμματος ήταν αυτή που σκέπαζε το φέρετρο, με την τιμητική φρουρά να παίρνει θέση στο πλάι.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της Δημήτρη Κουτσούμπα που στάθηκε τιμητική φρουρά. Επίσης αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του Νίκο Αμπατιέλο.  

«Υπήρξε ο ίδιος μια διαρκής επιβεβαίωση της δύναμης των ιδεών του ΚΚΕ» τόνισε στον επικήδειο ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Πρόσθεσε ότι «αποτελεί παράδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης για τις νεότερες γενιές. Θα είναι για πάντα μαζί μας στους αγώνες που ακολουθούν».

Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ αποχαιρέτησε τον Λάζαρο Κυρίτση ο Άρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνοντας «κράτησες τη σημαία του Κόμματος ψηλά. Η συνέπεια σου, η σταθερή αγωνιστική σου πορεία, η αντοχή σου στις δύσκολες καμπές της ταξικής πάλης, η πίστη σου ότι αυτός ο σάπιος κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει, µας κάνουν να αισθανόμαστε βαρύ το χρέος σήμερα για να ακολουθήσουμε και εμείς αταλάντευτα τον ίδιο δρόμο».

Τον πατέρα τους αποχαιρέτησαν η Αγλαΐα και η Λεμονιά.

«Εσύ είσαι εδώ και παντού, η συμβουλή και το παράδειγμα, η αγκαλιά που πάντα υπήρχε χώρος να κουρνιάσουν η λύπη και η χαρά. Ορισμός της πίστης στα ιδανικά μέσα από το Κόμμα μας το ΚΚΕ. Είσαι το ίνδαλμα την επαναστατημένης εφηβείας μας… ήθελες να σταθούμε στα πόδια μας μόνες, αποφασιστικές. Πως μπορούμε να πούμε αντίο σε ένα διαχρονικό μαχητή της ζωής; Όταν σε ρωτούν πως έφτασες στα 103 χρόνια απαντούσες έφαγα πολύ αγάπη. Είσαι η έμπνευση μας, ο φάρος για το παρόν και το μέλλον, ο πατέρας και ο σύντροφος μας» ήταν τα λόγια της Αγλαΐας. (Δείτε εδώ video)

Η Λεμονιά ανέφερε ότι «η ζωή σου ήταν μια κατάθεση ζωής στον άνθρωπο. Να είστε ωφέλιμοι στην κοινωνία χαρίστε αξίες στα παιδιά σας έλεγες. Με την μάνα συνοδοιπόρος είσαστε μια γροθιά. Εκείνο το μεγάλο τραπέζι στο επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό τα χρόνια της δικτατορίας το έκανες να φαίνεται μικρό. Δεν θέλω να σου πω αντίο θα ανταμώσουμε στο φως του ήλιου». (Δείτε εδώ video)

Ακολουθεί ρεπορτάζ από το site 902.gr

https://www.902.gr/eidisi/politiki/316159/se-klima-sygkinisis-kai-perifanias-teleytaio-antio-ston-lazaro-kyritsi-foto