ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, 7μμ στο ΑΛΕΚΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο

Φίλε, φίλη

Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό.

Έναν λαό που πληρώνει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για τις σφαίρες επιρροής, έχοντας από τη μια μεριά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που το 2014 οργάνωσαν στην Ουκρανία ένα άθλιο πραξικόπημα, στηρίζοντας παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και ναζιστικές οργανώσεις, και από την άλλη τη Ρωσία, που προωθεί τα δικά της συμφέροντα, αποσπά εδάφη της Ουκρανίας και τώρα επεμβαίνει και στρατιωτικά σε αυτή τη χώρα.

Η δική μας πυξίδα στις εξελίξεις είναι:

  • Το συμφέρον του ουκρανικού λαού,
  • όπως και το συμφέρον του ρωσικού λαού, που θα φορτωθεί το οικονομικό κόστος, τόσο του πολέμου όσο και των οικονομικών κυρώσεων και αντιποίνων..

Πάνω απ’ όλα απευθυνόμαστε και καλούμε τον ελληνικό λαό να προβληματιστεί και να γυρίσει την πλάτη σε όλα αυτά τα προσχήματα που του αραδιάζουν η κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού.

Με την απόδοση ευθύνης μονομερώς στη Ρωσία, «ξεπλένει» εντελώς τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση είναι τα προεόρτια όσων πρόκειται να ακολουθήσουν εάν οι λαοί δεν καθορίσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις, ο κάθε λαός στη χώρα του.