ΟΓΕ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ

Διαδηλώνουν στις 8 Μάρτη ενάντια στην εκμετάλλευση, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή

Μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν θα αποτελέσουν οι συγκεντρώσεις που οργανώνονται από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, σωματεία και φορείς, την Τρίτη 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στην Αττική, η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα,  με προσυγκεντρώσεις στις 6 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στην πλ. Αγίας Σοφίας, ενώ κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις. (Διαβάστε παρακάτω)

Στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Στην κινητοποίηση της Αθήνας καλούν δεκάδες Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και άλλοι φορείς. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα απευθύνουν: Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις,  η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η ΠΕΚΑΜ και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Το Συνδικάτο καθαριστριών νομού Αττικής και περιχώρων αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Τρίτη από τις 12μ. ως τις 2 μ.μ. για να τιμήσει τους αγώνες της γυναίκας.

Εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του Θριασίου, δρομολογούν λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν στις 17.00 από το δημοτικό πάρκινγκ στην Ελευσίνα και στις 17.15 από την παραλία Ασπροπύργου. 

ΟΓΕ: Απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 «Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα «Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών»», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΟΓΕ. Στο φόντο των εξελίξεων στην Ουκρανία, η Ομοσπονδία έχει ήδη δώσει στις κινητοποιήσεις αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, με κεντρική διεκδίκηση την απεμπλοκή της χώρας από τα ευρωατλαντικά σχέδια. Στο φόντο των εξελίξεων στην Ουκρανία ήδη η ΟΓΕ δίνει στις κινητοποιήσεις αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, με κεντρική διεκδίκηση την απεμπλοκή της χώρας από τα ευρωατλαντικά σχέδια.

«Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία», τονίζει σε ανακοίνωσή της. «Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και αυτό της Ρωσίας από την άλλη προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.ά. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών», υπογραμμίζει.