Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου Ανδρέας Καραβίδας επικοινώνησε πριν από λίγο με τον Δήμαρχο Ζωγράφου  κ. Βασίλη Θώδα για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία από το πρωί στο δήμο μας.

Συγκεκριμένα ο Α. Καραβίδας αναφέρθηκε στα προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου όπου στα ελαφρύ τύπου προκάτ που τοποθετήθηκαν φέτος για την στέγαση νηπιαγωγείου, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις τουαλέτες οι οποίες, μολονότι καινούριες κατασκευές, στάζουν και τα πλακάκια έχουν υποστεί φθορές.  Στο 1ο Γυμνάσιο έχουν πλημμυρίσει δύο αίθουσες οι οποίες μάλιστα παραμένουν εδώ και καιρό κλειστές λόγω του ότι κατ’ επανάληψη πλημμυρίζουν.

Επιπλέον στην οδό Κουσίδου και σε άλλα σημεία υπάρχουν παρατημένα κλαδιά από κλαδέματα που φράζουν φρεάτια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λιμνάζοντα νερά και να δυσκολεύουν την διέλευση των πεζών, ειδικά παιδιών και ηλικιωμένων.  Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης επεσήμανε το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι υποστελεχωμένες, ειδικά η υπηρεσία Πρασίνου με μόλις τέσσερεις εργάτες για τέτοιου είδους εργασίες.

Πολλοί δρόμοι στον δήμο μας έχουν γίνει ποτάμια λόγω των ακαθάριστων φρεατίων σε πολλά σημεία. Σε λίμνη έχει μετατραπεί και το τέρμα των λεωφορείων 220, 221 και 235.

Τέλος κάλεσε τον Δήμαρχο και την Πολιτική Προστασία του Δήμου να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις επόμενες ώρες καθώς, με βάση τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Τέρμα λεωφορείων 220, 221, 235

Τουαλέτες στα ελαφρύ τύπου προκάτ στο 5ο Γυμνάσιο

Βουλωμένα φρεάτια στον πεζόδρομο της πλατείας Μάχης της Κρήτης