Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για ένταξη θέματος για την κατάσταση στα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπότου

και τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Θώδα

Κοινοποίηση σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κυβέρνηση και δημοτική αρχή δεν παίρνουν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα το σχολείων. Οι προβλέψεις των επιστημόνων μιλούν για το τέταρτο κύμα της πανδημίας που θα «χτυπήσει» πιο έντονα τα παιδιά. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά δεν έκανε τίποτα απολύτως για να αραιώσει τους μαθητές ανά τμήμα, αντίθετα προχωρά ακόμα και σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Η σχολική χρονιά ξεκινάει με 25000 – 30000 σε εκπαιδευτικούς πανελλαδικά.  Κατά την προσφιλή της τακτική «πετάει το μπαλάκι» στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές με μόνο όπλο τον εμβολιασμό. Τα πρωτόκολλα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για κλείσιμο των τμημάτων εφόσον νοσήσει το 50 +1 % των μαθητών είναι πραγματικά εγκληματικά, στην ουσία θα έχει γίνει μεγάλη διασπορά μέχρι να κλείσει ένα τμήμα. Προφανώς η λύση δεν είναι το κλείσιμο των σχολείων και η τηλεκπαίδευση της οποίας τα αποτελέσματα τα βίωσε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά ένα πλέγμα μέτρων με κύριο την αραίωση των τμημάτων και τον συχνό προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με ευθύνη του κράτους.

            Η δημοτική αρχή έχει σοβαρή ευθύνη γιατί ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ανοίγει τα σχολεία με αυτούς τους όρους, έχει ήδη επιβαρύνει σχολικά συγκροτήματα με την τοποθέτηση νηπιαγωγείων σε δημοτικά και σε γυμνάσιο, οι σχολικές καθαρίστριες δεν επαρκούν για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων. Παράλληλα επίκειται για πρώτη χρονιά η λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής με τους γνωστούς όρους που εξασφάλισε η δημοτική αρχή, δηλαδή τα λυόμενα στην Δημοκρατίας, τα συστεγασμένα με Δημοτικά και Γυμνάσιο. Επιπλέον οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν με 52 βρέφη να παραμένουν εκτός, και τον παιδικό σταθμό στην Αγλαντζιά να είναι άγνωστο πότε θα λειτουργήσει. Εν έτη 2021 μιλάμε για μια απαράδεκτη κατάσταση που φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της νυν και των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου και των κυβερνήσεων.

            Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε η διοίκηση να ενημερώσει αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει και τον προγραμματισμό της για το επόμενο διάστημα.

            Με προηγούμενη επιστολή μας έχουμε τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα η συνεδρίαση του Συμβουλίου με βάση όσα προβλέπει η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να γίνει Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς.

                                                                        Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

                                                                        Καραβίδας Ανδρέας

                                                                        Μπαρμπέρης Μάκης

                                                                        Γιαννόπουλος Κώστας

                                                                        Κοσμάς Βασίλης