Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για την παρέμβαση του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την πρωτοφανή παρέμβαση του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α’ συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ και συγκεκριμένα στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου. Με το πρόσχημα της πανδημίας και ενώ «όλα είναι ανοιχτά» η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) επικαλείται την κοινή υπουργική απόφαση (νόμο Χαρδαλιά) και δεν παραχωρεί τα σχολικά συγκροτήματα που έχουν οριστεί ως εκλογικά κέντρα για τις εκλογές του συλλόγου. Και ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από το νομοσχέδιο έκτρωμα (νόμος Χατζηδάκη) που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση προς ψήφιση, με στόχο και την άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των σωματείων, η Δημοτική Αρχή έρχεται σαν  λαγός να υλοποιήσει αυτή την κατεύθυνση.

Τα σωματεία έχουν αποδείξει ότι μπορούν και τις διαδικασίες τους να κάνουν και αγώνες να διοργανώσουν με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Εξάλλου είναι πρόκληση να επικαλείται η Δημοτική Αρχή υγειονομικούς λόγους, τη στιγμή που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των σχολείων από την πανδημία(μέτρα προστασίας, επαρκές προσωπικό καθαριότητας κ.α), και την ίδια ώρα ετοιμάζει καλοκαιρινές φεστιβαλικές φιέστες στην περιοχή μας.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή (ΝΔ) Ζωγράφου να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση της για τη μη παραχώρηση των σχολικών μονάδων, δεν έχει καμιά αρμοδιότητα «να δίνει και να κόβει άδειες» που αφορούν την εσωτερική λειτουργία των σωματείων, στηρίζουμε το δικαίωμα του Α’ Συλλόγου Αθήνας να προχωρήσει σε συλλογικές διαδικασίες και εκλογές.

Όλοι και όλες στην απεργία στις 10/06 να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα!