ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΒΥΡΩΝΑ – ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Μαζική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο «Λαϊκό»

Με μαζική συγκέντρωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» απαίτησαν 32 σωματεία και μαζικοί φορείς Καισαριανής – Βύρωνα και Ζωγράφου την «άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς όρους και αποζημιώσεις».

Πιάνοντας το αγωνιστικό «νήμα» από άλλες περιοχές της Αθήνας και όλη την Ελλάδα, σωματεία και φορείς της περιοχής έκαναν σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν ανέχονται τον τζόγο σε βάρος της υγείας του λαού και της ζωής του, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή από τους κατοίκους της περιοχής και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Είναι αδιανόητο και εγληματικό, τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει, που ασθενείς χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ και που τα ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, η κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

Είναι αδιανόητο και εγκληματικό οι επιχειρηματίες της Υγείας να συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη ζωή και τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων. Απέναντι στο οργανωμένο και συνειδητό έγκλημα της κυβέρνησης που θέλει την ανθρώπινη ζωή να συντρίβεται στις μυλόπετρες του καπιταλιστικού κέρδους, οι εργαζόμενοι της περιοχής μας μέσα από τους μαζικούς τους φορείς και τα σωματεία ενώνουν την φωνή τους με τους μαχόμενους υγειονομικούς και λοιπό προσωπικό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, καθιστώντας σαφές ότι «ημίμετρα» και «φτιασιδώματα» δεν γίνονται αποδεκτά για την υγεία του λαού.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγιναν ομιλίες. Ξεκίνησαν με την Μαρίνα Παρασκευοπούλου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή, η οποία στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Τάσο Αντωνόπουλο, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, απαιτώντας την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νίκος Δήμου, εκ μέρους του Παραρτήματος Καισαριανής – Βύρωνα – Ζωγράφου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Μάνος Κιρικλάκης, εκ μέρους της Ένωσης ΕΒΕ Βύρωνα, η Ειρήνη Καραπάνου, αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» και η Μαρία Κατσιγιάννη, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου.

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από τη συμβολή των οδών ΟύλοφΠάλμε και Παπάγου στου Ζωγράφου. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες που ζουν και εργάζονται στις περιοχές της Καισαριανής, του Βύρωνα και του Ζωγράφου, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στην κινητοποίηση συμμετέχει επίσης και το Συντονιστικό Μαθητών Καισαριανής.

Επίσης στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μάρτη, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή, θα επιδώσει το κείμενο για την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας στην πόλη και στελέχωσης του ΙΚΑ Παγκρατίου, μαζί με τις πρώτες 1.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.