ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΩΔΑ ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2021, συζητήθηκε μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης η λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής μετά και την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα το τελευταίο διάστημα σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης μας πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση στελέχωση του Κ.Υ. ώστε να μπορεί να προσφέρει τις αναγκαίες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ειδικά τώρα με την πανδημία και ταυτόχρονα να μπορεί να λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο.

Στην εισήγηση εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο επικεφαλής της Ανδρέας Καραβίδας ανέδειξε το γεγονός ότι και πριν την μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο οι ελλείψεις σε γιατρούς ήταν μεγάλες, δεν κάλυπτε τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής. Μετά και την μετατροπή του και σε εμβολιαστικό κέντρο καλείται να ανταπεξέλθει στο σημαντικό αυτό καθήκον με το ίδιο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που τονίσαμε ότι στην πλήρη λειτουργία του σαν εμβολιαστικό κέντρο οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας θα καλύπτονται από τα 2/3 του σημερινού ελλιπούς προσωπικού. Ήδη και με την μισή λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο το 33% των προγραμματισμένων ραντεβού μετατίθενται χρονικά προς τα πίσω.

            Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ως Λαϊκή Συσπείρωση καλέσαμε το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει ψήφισμα που να διεκδικεί από την κυβέρνηση την στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, όπως πρέπει να είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Πρωτοβάθμιας περίθαλψης ειδικά σε συνθήκες πανδημίας. Σε αυτό το δικαιο αίτημα βρήκαμε απέναντι μας την διοίκηση Θώδα και άλλους πρόθυμους που αρχικά με διάφορα «τερτίπια» προσπάθησε να μην μπει σε ψηφοφορία το ψήφισμα, ενώ στη συνέχεια αντιπρότεινε ψήφισμα που καλούσε να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας ώστε να λειτουργεί όπως πριν γίνει εμβολιαστικό κέντρο, με τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις. Με τον πιο περίτρανο τρόπο η διοίκηση Θώδα απέδειξε ότι στέκει αρωγός στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της υγείας. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πολιτική που έχει αφήσει αθωράκιστο το λαό στην πανδημία, ακόμα και τώρα στο κατώφλι του τρίτου κύματος δεν ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αντίθετα παίρνει νέα μέτρα καταστολής. Συγκεκριμένα η διοίκηση Θώδα προσπάθησε με μισόλογα να αποκρύψει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή μας. Ανάγκες για στελέχωση με όλες τι βασικές ειδικότητες, γιατρών, οδοντριάτρων, νοσηλευτών, μαιών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, επισκεπτών υγείας, φυσικοθεραπευτών και άλλων υγειονομικών, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια κλπ.

            Όμως η στήριξη στην κυβέρνηση πήγε και ένα βήμα παραπέρα, η διοίκηση Θώδα, αλλά και τα στελέχη της παράταξης Αγγελόπουλου, δηλαδή σύσσωμες οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία το ψήφισμα συμπαράστασης στην Αφροδίτη Ρέντζιου πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, και πρώην δημοτικό σύμβουλο Ζωγράφου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, που κλήθηκε από την αστυνομία σε απολογία για παράβαση των άρθρων  για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» στην απεργιακή συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24/9/2020. Αποδεικνύεται ότι και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στους υγειονομικούς στο πρώτο κύμα της πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, ακριβώς επειδή οι ήρωες υγειονομικοί αναδεικνύουν την γύμνια του συστήματος Υγείας και τις ευθύνες των κυβερνώντων.

Καλούμε το λαό του Ζωγράφου να αγωνιστεί για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να διεκδικήσει άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ζωγράφου.