Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

Καταγγέλλουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής Θώδα να ματαιώσει την προγραμματισμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, πειθαρχώντας στην αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού.  Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η κυβέρνηση επικαλείται υποκριτικά τα μέτρα για την πανδημία την στιγμή που άφησε αθωράκιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν πήρε μέτρα για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, για τα 25άρια τμήματα στα σχολεία και για τις συνθήκες στους χώρους εργασίας, αλλά αντίθετα αποθεώνει από την πρώτη στιγμή την ατομική ευθύνη. Τώρα για να καλύψει τις ευθύνες της επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα που έχει αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αντίθεση με την κυβέρνηση που τα έχει κάνει «λάστιχο».

Καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση και να γίνει ο εορτασμός με τους όρους που είχε εξαρχής αποφασιστεί.