ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 4ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητήσαμε από την αρχική ακόμα επικοινωνία που είχε ο εκπρόσωπός μας με την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Α βάθμιας, με βάση κιόλας την σοβαρότητα ενός τέτοιου θέματος να συζητηθεί δια ζώσης σε συνεδρίαση και όχι να «ξεπεταχτεί» σαν θέμα με αυτόν τον τρόπο.

Έτσι μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων με φυσική παρουσία, θεωρούμε ότι υπάρχει υποτίμηση από την μια και από την άλλη μεθόδευση να μην συζητηθεί στην ουσία του.  

Σχετικά με το θέμα, προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:

1.    Κανένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς (σύλλογοι διδασκόντων των δυο σχολείων 8ο και 12ο ΔΣΖ, και των νηπιαγωγείων) δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του.

2.    Δεν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την σχετική δημιουργία νέων τμημάτων ( ενημέρωση ΔΣ  για τους όρους και τις προϋποθέσεις (καταλληλόλητα υποδομών, υγιεινή και ασφάλεια, προαυλισμός  κ.α…) δημιουργίας νέων τμημάτων).

3.    Έχουν ξεκινήσει εργασίες στο χώρο, χωρίς να υπάρχει καμία έγκριση για τα νέα τμήματα από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής «μοιράζει» εκπαιδευτικό προσωπικό (με ποια αρμοδιότητα άραγε;

4.    Σε ένα ήδη επιβαρυμένο σχολικό συγκρότημα με δυο δημοτικά σχολεία και δυο τμήματα νηπιαγωγείου,  με μια σειρά ήδη κακοτεχνίες και δυσλειτουργίες (βλέπε το υπόμνημα που έχει κατατεθεί από τους εκπαιδευτικούς φορείς στο δημοτικό συμβούλιο 15/5/20), έρχονται να προστεθούν άλλα 40 παιδιά και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως συζήτηση με κανέναν από τους εμπλεκόμενους φορείς, εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων , σύλλογο δασκάλων, δημοτικοί σύμβουλοι…

Δεν θα επιτρέψουμε να στήνεται από την πλευρά της διοίκησης επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος της μόρφωσης και της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ψηφοφορία και καταγγέλλουμε την διοίκηση για την τακτική και τις μεθοδεύσεις της.