ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

LOGO LASY_Zografou-01 ΓΙΑ ΔΤ ΚΑΙ ΑΝΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να μετρήσουμε ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στον δήμο μας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την περίοδο που το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε και είχαμε από το βήμα του καταγγείλει την τότε διοίκηση Καφατσάκη για την εντατικοποίηση στον τομέα της καθαριότητας που είχε οδηγήσει στον θάνατο εργαζομένων μας. Μόλις χτες ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα εργατικό ατύχημα αυξάνοντας τον αριθμό στην μακριά λίστα των εργαζομένων που τραυματίζονται εξαιτίας της έλλειψης μέτρων προστασίας και προδιαγραφών ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Αυτή την φορά το ατύχημα συνέβη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Καραβίδας επισκέφτηκε το χώρο και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Αναδείχθηκαν οι σοβαρές διαχρονικές ευθύνες στον τομέα καθαριότητας που λειτουργεί υποστελεχωμένος, στηριζόμενος τις πιο πολλές φορές στις δυνάμεις και στα κουράγια των εργαζομένων που υπερβάλλουν εαυτό για να λειτουργεί η υπηρεσία.

Η παρουσία στον χώρο μελών της τεχνικής υπηρεσίας με εντολή για την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών μπροστά από την χοάνη της μεταφόρτωσης …μετά το ατύχημα, αποδεικνύει τις ευθύνες της τωρινής δημοτικής αρχής όσο και των υπολοίπων που διοίκησαν το δήμο γιατί ο σταθμός λειτουργούσε με ελλιπή μέτρα από την έναρξη λειτουργίας του σχεδόν μια 20ετία πριν, επί δημαρχίας Καζάκου. Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να στελεχωθεί η υπηρεσία καθαριότητας με το απαραίτητο μόνιμο με πλήρη δικαιώματα προσωπικό.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.