ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ 3η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 2-6- 2020

Πραγματοποιήθηκε στις 2-6-2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Ζωγράφου δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών η 3η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου. Έπειτα από σιωπή πολλών μηνών (η τελευταία συνεδρίαση ήταν στις 10 Μαρτίου) και πλήρη έλλειψη ενημέρωσης σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, η Διοίκηση Θώδα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) επανήλθε, παρουσιάζοντας μία πλασματική εικόνα σχετικά με την κατάσταση των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, πολύ μακριά από την εικόνα που ζούμε ως δημότες και χρήστες τους. Την ίδια ώρα που αθλητικά σωματεία και εργαζόμενοι στο χώρου του αθλητισμού βιώνουν συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής ασφυξίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των αθλητικών κέντρων επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, η Διοίκηση Θώδα προτιμά να κωφεύει και να αυτοθαυμάζεται για τα συστήματα ηλεκτρονικής εγγραφής της στα γήπεδα κάνοντας κιόλας κυβερνητική φιέστα !!!

Παρακολουθήσαμε δια ζώσης, την κρίση αυτογνωσίας του Προέδρου που παραδέχτηκε ότι το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί (μόνο δύο καθαρίστριες για όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους του ΝΠΔΔ!!!). Η λύση που αναζητείται, δεν αφαιρεί ευθύνες από τη Διοίκηση, όπως και από όλες τις προηγούμενες, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει τον Δήμο στην υποστελέχωση με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις στις υπηρεσίες που προσφέρει. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος κατά το παρελθόν έχει ως πρώην πρόεδρος φέρει ακέραια την ευθύνη. Μετά από επίμονα ερωτήματα της εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης σε σχέση με την καθαριότητα, ο Πρόεδρος προτίμησε να σωπάσει και να μην σχολιάσει το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το προσωπικό καθαριότητας…
Προφανώς η Διοίκηση για άλλη μία φορά και μέσα στην πανδημία αρνείται να παίξει τον ρόλο που της αναλογεί προσφέροντας υπηρεσίες με επάρκεια και ασφάλεια στους Δημότες και πετάει το μπαλάκι στα σωματεία. Μάλιστα στο όνομα της πανδημίας φαίνεται πως “τη νύφη θα την πληρώσουν” και πάλι οι Δημότες καθώς σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου λόγω της συρρίκνωσης των οικονομικών του ΝΠΔΔ, πιθανόν να μη γίνουν έργα που είχαν προγραμματισθεί- επισκευή στέγης του Γηπέδου Μπάσκετ στο Γουδή.

Αλλά και η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ), η παράταξη “Μαζί για την πόλη μας” από ότι φαίνεται “αγρόν ηγόραζε” καθώς μέσα σε καιρό πανδημίας προτίμησε να ασχοληθεί με τα οφέλη και τις γνώσεις που θα αποκομίσουμε ως κοινωνία από την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση!!! Με την τοποθέτησή της στήριξε τις επιλογές της Διοίκησης προτείνοντας να μεταφερθεί προσωπικό καθαριότητας από άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ενώ υποστήριξε πως όποιο σωματείο δεν έχει παραλάβει αντισηπτικά πρέπει να απευθύνει καταγγελία στο ΝΠΔΔ!!! Κουβέντα για την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού ή για τις ευθύνες που έχει η Διοίκηση να επιβλέπει τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους.

Όλα τα παραπάνω δεν μας προκαλούν εντύπωση καθώς η τωρινή διοίκηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, “πιστές” στην πολιτική που έχουν χαράξει τόσα χρόνια συνεχίζουν και μέσα σε καιρό πανδημίας να στηρίζουν την πολιτική της υποστελέχωσης του Δήμου μας, της υποβάθμισης των υπηρεσιών και της αποποίησης όλων των ευθυνών τους. Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε υπηρεσίες Πολιτισμού και Αθλητισμού υψηλού επιπέδου που θα προσφέρονται με επάρκεια και ασφάλεια στους Δημότες μας και απαιτούμε:

  • Να γίνει άμεσα πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα και την φύλαξη των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων του ΝΠΔΔ.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων
  • Να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν όλα τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εγκαταστάσεις, με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό που θα παρέχεται δωρεάν στους αθλούμενους (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα απολυμαντικά)
  • Οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάγωμα – ρύθμιση των οφειλών τους, για το 2020. Όλα τα σωματεία που είναι ενεργά και συμμετείχαν στις δραστηριότητες των αντίστοιχων Ομοσπονδιών απασχολώντας εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο, να ενταχτούν στα μέτρα ενίσχυσης, χωρίς χρονικούς περιορισμούς
  • Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την πολιτεία, στους αθλητές, τους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας.
  • Διασύνδεση των Κέντρων Υγείας με τους μεγάλους αθλητικούς χώρους της πόλης και με διάθεση γιατρού ή νοσηλευτή με σκοπό την παρακολούθηση των αθλουμένων.
  • Δωρεάν test και εξετάσεις για όλους τους αθλητές

ΖΩΓΡΑΦΟΥ 5.6.2020