ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5.5.2020
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζωγράφου, στην οποία συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα «Έγκριση για σύναψη και ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο: « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ». Από την εισήγηση γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αποτελεί στόχο ιδιωτικοποίησης προκειμένου να καλυφθούν πρόσκαιρες ή εποχικές ανάγκες, είτε λόγω της έκτακτης αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά συνολικότερα αποτελεί κύριο στόχο όλων των προηγούμενων διοικήσεων δεδομένου ότι για πάνω από δυο δεκαετίες τουλάχιστον δεν έχει γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Έτσι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η εν λόγω υπηρεσία, περνάει στα χέρια ιδιώτη, την στιγμή που μόλις πριν 6 μήνες (Νοέμβριος 2019) με πρόφαση τότε την επιβάρυνση του προϋπολογισμού, η διοίκηση δεν πρόβλεψε τις απαραίτητες θέσεις για την υπηρεσία πρασίνου, καθώς και όπως μας είχαν ενημερώσει δεν υπήρχε ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού σ αυτήν την υπηρεσία, παρά μόνο 4 θέσεις για όλο τον δήμο ( ! ), για τον προγραμματισμό για το 2020. Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο ίδιος ο δήμαρχος απάντησε ότι την προσφέρει σε ιδιώτη γιατί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού… αργεί.
Σημαντικές ευθύνες βέβαια φέρει και η προηγούμενη διοίκηση Καφατσάκη που τα δυο προηγούμενα χρόνια με απόφαση δημάρχου, είχε εκχωρήσει την συγκεκριμένη υπηρεσία σε ιδιώτη εν κρυπτώ (χωρίς να προηγηθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου). Και δεν ήταν η μόνη υπηρεσία πρασίνου που εκχωρήθηκε… Η δήλωσης αποχής από την ψηφοφορία στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή του εκπροσώπου της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ της πρώην δημάρχου, δεν υποδηλώνει κάποια επί της ουσίας διαφωνία με την εκχώρηση σε ιδιώτη, αλλά αιτιολογήθηκε γιατί δεν περιγράφεται ευκρινώς ποια σημεία της υπηρεσίας θα εκχωρηθούν (!). Δεν μας παραξενεύει βέβαια η παράταξη του Αγγελόπουλου (ΝΔ) που συμφώνησε με την πρόταση της διοίκησης, όπως άλλωστε τελευταία έχει δηλώσει την πλήρη ταύτιση τους σε όλα τα επίπεδα.
Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε και την τωρινή και την προηγούμενη διοίκηση για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, καθώς έχουν αυτοί και οι κυβερνήσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντίστοιχα ακέραια την ευθύνη για την γύμνια όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου και τους δημότες να είναι σε επαγρύπνηση γιατί όπως είναι φανερό η κυβέρνηση της ΝΔ και οι αιρετοί τους δήμαρχοι και περιφερειάρχες με τους κάθε λογής πρόθυμους κάθε φορά, προτίθεται να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στα εργασιακά και όχι μόνο, με πρόφαση πάντα την πανδημία. Να παλέψουν :
- Καμία υπηρεσία του δήμου σε ιδιώτη
- Για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
- Για υπηρεσίες στους ΟΤΑ στο μέγεθος της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ 7.5.2020