Καταδίκη ενεργειών αυταρχισμού της αστυνομίας εναντίον μελών του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

ΛΑΣΥ logo

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου καταδικάζει τις χθεσινές ενέργειες αυταρχισμού και την προσαγωγή από την αστυνομία μελών της δημοτικής παράταξης «Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου» κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποιούσαν έξω από super market για τις θέσεις της κίνησης για την πανδημία του κορονοϊού στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας δράσης για την υγεία που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ.

Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μοναδικό τις τελευταίες μέρες που έχουν σημειωθεί ενάντια σε εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς, νοσοκομεία και συνοικίες, που τολμούν να σπάσουν τη σιωπή, να αποκαλύψουν την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση μέσα από τα κανάλια ότι όλα δουλεύουν ρολόι, να αναδείξουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας, την επίθεση που δέχονται τα εργατικά δικαιώματα στους τόπους δουλειάς.

Μένουμε σπίτι αλλά δε μένουμε σιωπηλοί. Παραμένουμε δυνατοί και απαιτούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ενίσχυση του συστήματος Υγείας, αλλά και μέτρα προστασίας του λαού. Η αγωνιστική δράση του λαού δε μπαίνει σε «καραντίνα».

                                                    Ζωγράφου 12 Απριλίου 2020