Εκδήλωση Κ.Ο. ΚΚΕ Ζωγράφου για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και οι θέσεις του ΚΚΕ ήταν το θέμα της συζήτησης που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου της ΚΟΑ την Κυριακή 9/2 στον κινηματογράφο Αλέκα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας με στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας ή με το κλείσιμο συμφωνιών για τη μεταφορά φυσικού αερίου δεν είναι προς το συμφέρον των λαών αλλά μαγνήτης αρνητικών εξελίξεων. Η επιθετικότητα της Τουρκίας εντάσσεται μέσα σε αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών ανάμεσα στα μονοπώλια για το ποιος θα αποκτήσει προβάδισμα σε ενεργειακές πηγές και όχι μόνο.

Από την άλλη η ελληνική αστική τάξη εμπλέκεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, η ΝΔ συνεχίζει το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας τις ΝΑΤΟικές βάσεις. Ανέφερε ως παράδειγμα τη βάση της Αλεξανδρούπολης η οποία προορίζεται ως βάση εφόρμησης των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, με ότι συνεπάγεται για την ασφάλεια του λαού μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Μεταξύ άλλων απασχόλησε το οξυμένο πρόβλημα του προσφυγικού και οι αιτίες του καθως και ο ρόλος των ΜΚΟ. Επίσης προβληματισμός αναπτύχθηκε για τον εξοπλισμό της Ελλάδας, όπου αναφέρθηκε ότι αυτός στη πραγματικότητα εξυπηρετεί τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην νοτιανατολική Μεσόγειο, που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας.

Τέλος τόνισε τη σημασία προβολής των θέσεων του Κόμματος και την ανάγκη ο λαός να παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και επαγρύπνηση.