ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2019

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στις 14.11.2019 οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν οι ακόλουθες:

  • Σχετικά με αίτημα των 34 εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία σύμφωνα με το οποίο αιτούνταν την λήψη ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανέδειξε το γεγονός, ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί με υπεκφυγές να μην στηρίξει το δίκαιο αυτό αίτημα τους, λίγες μέρες μετά τα «πανηγύρια» που έστησε όταν στήριξε το ίδιο αίτημα εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Η πρόφαση περί επιβάρυνσης του προϋπολογισμού του δήμου, που είναι υπό κατάρτιση, οπότε δεν μπορεί να δεσμευτεί για τους εργαζόμενους, μόνο ως κακόγουστη δικαιολογία μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν ταυτόχρονα υπάρχουν περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα. Όσο κι αν η διοίκηση θέλει να δημιουργήσει φιλολαϊκό προφίλ, οι ίδιες οι πράξεις της, την διαψεύδουν, μάλιστα η έκφραση «δεν θέλουμε να αυξήσουμε το εργατικό κόστος για να μην ρίξουμε το δήμο στα βράχια» έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός…
  • Σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα διατροφής στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, η απάντηση της δημοτικής αρχής δείχνει την αντίληψη που έχει για ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Στην επιμονή της Λαϊκής Συσπείρωσης να παρθούν μέτρα ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα και όχι με χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του έτους, η δημοτική αρχή εξαπέλυσε επίθεση και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι «μέχρι και ψάρι» ταΐζουν τα παιδιά, (ως άλλη Μαρία Αντουανέτα) δηλαδή το αυτονόητο που περιλαμβάνεται στο διατροφολόγιο να προβάλλεται ως χάρη. Πάντως για το αν τηρείται η εγκύκλιος του υπουργείου σχετικά με την διατροφή στους παιδικούς σταθμούς, ακόμα δεν απαντήθηκε….
  • Σε άλλη μια ερώτηση που τέθηκε σχετικά με το αν ακολουθείται το χρονοδιάγραμμα απορρόφησης των 300 παιδιών που έχουν μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών ως το τέλος του 2019, η δημοτική αρχή είπε ότι στόχος είναι μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 να έχουν απορροφηθεί τα παιδιά, είμαστε σε αναμονή για την υλοποίηση του παραπάνω.
  • Τέθηκε το ερώτημα σχετικά με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από μικροοφειλέτες του δήμου, για κυριολεκτικά εξευτελιστικά ποσά. Από την απάντηση της δημοτικής αρχής φάνηκε ξεκάθαρα ότι συνεχίζει στην ίδια ρότα με την προηγούμενη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλείται το νόμο και δεν προχωράει σε πολιτική απόφαση στήριξης των υπαλλήλων του δήμου για να μην προχωράνε σε κατασχέσεις και βέβαια σε καμία διαγραφή αυτών των ποσών όπως έχει το δικαίωμα να κάνει.
  • Λίγες μέρες μετά την συζήτηση για το άρθρο 178 του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση σε μια σειρά από υπηρεσίες φάνηκε για ακόμα μια φορά η πρόθεση της διοίκησης Θώδα . Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε το θέμα πού υπερψηφίστηκε από όλα τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής πλην του εκπροσώπου της σε αυτήν, ότι ενώ εργαζόμενοι του δήμου έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί για την κοπή ψηλόκορμων δέντρων , κι ενώ στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2019 υπήρχε το ποσό (€5.000) για την επισκευή του γερανοφόρου οχήματος του δήμου γι αυτή τη δουλειά, καθώς και ποσό €180.000 προϋπολογισμένο για αγορά και δεύτερου γερανοφόρου, παρόλα αυτά η δημοτική αρχή συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων διοικήσεων Καλλίρη – Καφατσάκη, δίνει αυτή τη δουλειά σε εργολάβο, μάλιστα τα  τρία τελευταία χρόνια οι αναθέσεις σε εργολάβους για την κοπή ψηλών δέντρων φτάνουν στα 130.000 ευρώ.
  • Τέλος στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το περιορισμό της παροχής οπτικοακουστικής κάλυψης σε φορείς από τον δήμο, η δημοτική αρχή δεν δίστασε να πει ότι ο πραγματικός λόγος που επιβάλλει κάτι τέτοιο είναι γιατί ζητάνε συχνά οπτικοακουστική κάλυψη οι οργανώσεις Ζωγράφου του ΚΚΕ για εκδηλώσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα της δημοτικής αρχής είναι το ΚΚΕ και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του, προφανώς γιατί είναι σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που πιστά υπηρετεί, όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

                                                                        Ζωγράφου, 15 Νοεμβρίου 2019