Περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου στα σχολεία του Δήμου

Περιοδείες στα σχολεία του Δήμου Ζωγράφου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν αυτές τις μέρες οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ανδρέα Καραβίδα και τον δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο Μάκη Μπαρμπέρη, δάσκαλο στην περιοχή.

Με την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο μετά και τις νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο και εν συνόλω τους σχεδιασμούς για το σχολείο οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν την εκπαιδευτική κοινότητα να μην συμβιβαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση και να αντιτάξει το σχολείο των σύγχρονων αναγκών.

Ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά τα παιδιά, θα συμβάλει στην ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών, θα τροφοδοτεί με την απαιτούμενη γνώση και εργαλεία ώστε τα «νέα» μέλη της κοινωνίας να είναι σε θέση να γνωρίσουν ολόπλευρα τον κόσμο που τους περιβάλλει και να πάρουν θέση μέσα σε αυτόν.

Από την πλευρά τους οι δάσκαλοι και οι καθηγητές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του σχολείου, όταν μέρα τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, η καθημερινότητα του σχολείου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Σε πείσμα των καιρών, όπου οι φωνές του συμβιβασμού και του μικρότερου κακού καλούν σε «αγρανάπαυση», οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να ορθώσουν ανάστημα, να προτάξουν την ανάγκη για σχολείο στην υπηρεσία του λαού, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, ώστε από την επόμενη μέρα με καλύτερους όρους να αντιπαλέψουν τα σχέδια για σχολείο-επιχείρηση και μαθητές πελάτες.