Σύσκεψη νεολαίας με τον υποψήφιο δήμαρχο Ανδρέα Καραβίδα

syskepsi-zografou-05

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη νεολαίας από τις ΟΒ Ζωγράφου της ΚΝΕ την Κυριακή 7 Μάρτη στο καφέ «Ποδήλατο» στα Ιλίσια, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου Ανδρέα Καραβίδα, ενώ στην εκδήλωση πήραν μέρος νέοι στην ηλικία υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως οι Σταμάτης Βογιατζής, Στέφανος Μπούτσιος, Μαρία Γεωργίου, Θοδωρής Αντωνόπουλος, Κατερίνα Γιακουμή και άλλοι.

Η συζήτηση άνοιξε με μια σύντομη ομιλία από τον υποψήφιο δήμαρχο Α. Καραβίδα που τόνισε μεταξύ άλλων γιατί σήμερα ένας νέος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έχει κάθε λόγο να στηρίξει «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμο και Περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Η ίδια η πείρα από το Δήμο Ζωγράφου έρχεται να αποδείξει πως με όποιον «μανδύα» κι αν εμφανίζεται μια δημοτική αρχή, καταλήγει να εξυπηρετεί ή τις λαϊκές ανάγκες ή το κεφάλαιο. Ως τέτοιες πρέπει να ιδωθούν οι επιλογές της δημοτικής αρχής όπου από 18 παιδικούς σταθμούς το 2018, σήμερα να υπάρχουν μόλις 10 και το Σεπτέμβρη να μένουν εκτός 200 παιδιά, όταν στο Δήμο της Πάτρας δημιουργήθηκαν 750 νέες θέσεις και στο γειτονικό Δήμο της Καισαριανής πήραν όλα τα παιδιά καθώς και παιδιά από το Δήμο Ζωγράφου που δεν έγιναν δεκτά στο δήμο τους.

Ταξική επιλογή και κατά συνέπεια ταξική ανάπτυξη είναι περιπτώσεις όπως η χρηματοδότηση του Φαληρικού Δέλτα και άλλα έργα υπέρ του κεφαλαίου όταν υποδομές που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες μένουν στα λόγια και θεωρούνται «δυσβάσταχτο κόστος» για τις δημοτικές αρχές.

Επιπλέον, αναδείχτηκε το ζήτημα της έλλειψης των χώρων πρασίνου και άθλησης στην πόλη του Ζωγράφου με τους όποιους εναπομείναντες χώρους να αντιμετωπίζονται ως «φιλέτα» από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, αλλά και από την τωρινή, ενώ κανένα μέτρο αναβάθμισής τους προς όφελος των λαϊκών αναγκών δεν έχει ληφθεί.

Μάλιστα σε παρέμβασή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Βογιατζής, φοιτητής στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και εργαζόμενος στο χώρο της εστίασης, ανέδειξε το ζήτημα της πυροπροστασίας που με τον Υμηττό δίπλα δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο, εναποθέτοντας το ζήτημα στις πλάτες των εθελοντών, ενώ χώροι πρασίνου όπως Πολυτεχνειούπολη και Πανεπιστημιούπολη έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Μεταφέροντας μια εικόνα από τους χώρους άθλησης του δήμου, ανέφερε πως ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα έλλειψης των κατάλληλων υποδομών, ενώ σε περίπτωση που ένας νέος που παίζει σε μια ομάδα τραυματιστεί, τότε είναι απόλυτα εκτεθειμένος μιας και κάποια πρόβλεψη δεν υπάρχει ως προς την εργασία του, με αποτέλεσμα ο αθλητισμός να καταλήγει «βαρίδι» για έναν νέο σήμερα.

Κάλεσε τον κόσμο να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ παντού, κάθε νέος να γνωρίσει τις θέσεις του, να γνωρίσει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, να γνωρίσει ότι με την πάλη του μπορεί να φέρει αποτελέσματα προς όφελός του.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Αν. Καραβίδας επισήμανε πως για το ΚΚΕ το ζήτημα της πυροπροστασίας είναι ζήτημα πρώτης γραμμής και επανειλημμένα έχουν κληθεί οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στο δήμο να πάρουν θέση. Επίσης υπογράμμισε πως από την ίδια την πραγματικότητα και την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ένας νέος στο χώρο σπουδών, στη δουλειά, στη γειτονιά του προκύπτει η ανάγκη να υπάρξει ενιαίο κριτήριο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, βάζοντας στο προσκήνιο τις ανάγκες του, τα όνειρά του και συνολικά τη ζωή του που «δεν χωράει στα μέτρα που ράβουν για μας», ψηφίζοντας ΚΚΕ ώστε από την επόμενη μέρα με καλύτερους όρους να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.