Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

dav

Σε μια μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ζωγράφου, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Χρήστος Τζιντζιλώνης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Παπακωνσταντίνου, η πρόδερος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου (εκλεγμένη με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), Λίντα Κέρλι.

Την παρουσίαση έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αντρέας Καραβίδας που μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πείρα που έχει αποκτήσει ο Ζωγραφιώτικος λαός από την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση αλλά και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ζωγράφου. Υπογράμμισε πως είναι ανάγκη μέσα από την ψήφο μπροστά στις εκλογικές μάχες σε Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωβουλή να σταλεί ενιαίο μήνυμα, καθώς «την επομένη των εκλογών έχει σημασία να απαντήσουμε στο μοναδικό, στο πραγματικό δίλλημα : Θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη; Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ματωμένο δρόμο που φέρνει μόνο νέα δεινά, νέες θυσίες διαρκείας ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία».

Ανέδειξε ότι η ψήφος στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ επιστρέφει στο λαό και το κίνημα, γίνεται δική του δύναμη για να μπουν εμπόδια και να καθυστερήσουν αντιλαϊκά μέτρα, για να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, για να επιβάλλει ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία.

dig

Τόνισε:

– τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε ο δήμος Ζωγράφου να γίνει μια σύγχρονη πόλη με νοσοκομεία, με Κέντρα Υγείας, με Κέντρα Μάνας και Παιδιού, με γιατρούς και αθλιάτρους σε όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, στις μεγάλες σχολικές μονάδες και στις σχολές του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Ενώ την ίδια στιγμή, με ευθύνη της Διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μόνο ένα Κέντρο Υγείας, δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας, υποστελεχωμένες σε υγειονομικούς και σε υποδομές, που όμως αποτελούν τα πολυδιαφημισμένα έργα τους.

– Τις δυνατότητες που υπάρχουν όλα τα παιδιά έχουν θέση στην προσχολική φροντίδα και αγωγή, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού παιδαγωγών και άλλων ειδικοτήτων για να αναπτύσσεται η παιδαγωγική σχέση. Με σίτιση, σύγχρονες, ασφαλείς υποδομές και όχι με κοντέινερ, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Με κατάργηση των τροφείων. Ενώ την ίδια στιγμή το 2019 στο Δήμο Ζωγράφου αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς 300 παιδιά και δεν λαμβάνουν την υποχρεωτική προσχολική αγωγή που απαιτούν οι ανάγκες μας.

 

Στη συνέχεια έθεσε ως κριτήριο με το οποίο πρέπει να ψηφίσει ο λαός στο Δήμο Ζωγράφου το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών μικροοφειλετών προς τον δήμο, καταψηφίζοντας πρόταση – απόφασης για προστασία από τις κατασχέσεις, των δημοτών αλλά και των ίδιων των εργαζομένων του. Πέρυσι η Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» , και η δήμαρχος κα ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ υλοποίησε την κυβερνητική απόφαση για κατάσχεση πάνω από 700 λογαριασμών και φέτος πάνω από 400 , συνδημοτών μας για ποσά από 0 – 400 ευρώ.

 

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο που δεν μπορεί να “καταπιεί” ότι στο όνομα της “αριστεράς” και της “προόδου” η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λερώνει αξίες, ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους κι ανιδιοτελείς αγωνιστές. Σε εκείνους που δεν ανέχονται την κανονικότητα των μνημονίων διαρκείας και την υποταγή στους δολοφόνους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που θέλουν να εκφράσουν το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, του εθνικισμού, των πολέμων, της προσφυγιάς. Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ζωγράφου και στην Περιφέρεια, και του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. Στο τέλος παρουσίασε τα πρώτα 53 ονόματα του ψηφοδελτίου, το οποίο απαρτίζεται κατά 47% από γυναίκες και έχει μέσο όρο ηλικίας τα 46 έτη.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν για σύντομο χαιρετισμό και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Βογιατζής Σταμάτης, Καζάκος Βαγγέλης και η Ειρήνη Καρδασιλάρη.

Ο Βαγγέλης Καζάκος, γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και μέλος της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, αναφέρθηκε στις ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής όσον αφορά τα προβλήματα στην εκπαίδευση και στις ελλιπείς σχολικές και προσχολικές υποδομές αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών για ουσιαστική μόρφωση, καθώς και στην αναγκαιότητα οι γονείς να αγωνιστούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Η Ειρήνη Καρδασιλάρη, καθηγήτρια στο ΕΠΑΛ Ζωγράφου και συνδικαλίστρια στην δευτεροβάθμα εκπαίδευση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τόνισε την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί να είναι δίπλα στους μαθητές τους καθημερινά και να τους διδάσκουν την αγωνιστική στάση ζωής.

Τέλος  ο Σταμάτης Βογιατζής φοιτητής στο τμήμα Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αθλητής και εργαζόμενος στον κλάδο του επισιτισμού, αναφέρθηκε στην πείρα της νεολαίας από την αντιλαϊκή πολιτική, από τις εργασιακές σχέσεις που κυριαρχούν σήμερα, ενώ στάθηκε στην ανάγκη η νεολαία να δώσει τις μάχες που έρχονται σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.