Όχι στις κατασχέσεις για οφειλές μικροοφειλετών προς τους δήμους – Παρέμβαση Α. Καραβίδα

 

Για το μπαράζ κατασχέσεων που προχώρησαν τον προηγούμενο μήνα οι υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών και επαγγελματιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μίλησε το πρωί της Τρίτης 29 Γενάρη στο «OPEN TV» ο Ανδρέας Καραβίδας, υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Ανδρέας Καραβίδας σημείωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνει αυτήν την καταγγελία, σημειώνοντας ότι η πρώτη ήταν ένα χρόνο πριν για 720 κατασχέσεις μικροοφειλετών για ποσά έως 200 ευρώ. Επισήμανε ότι οι δήμοι έχουν στα χέρια τους το αντιλαϊκό οπλοστάσιο. Επισήμανε ακόμη ότι σε επανειλημμένες ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή, αυτή ισχυρίζεται ότι «το κάνει απλά για ενημέρωση» και μάλιστα «ο κόσμος τους λέει και ευχαριστώ  που τους ειδοποιούν»!

Τέλος, υπογράμμισε ότι αν θέλει η δημοτική αρχή, υπάρχει ο τρόπος να λυθεί το πρόβλημα, αλλά χρειάζεται πολιτική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έχουν κάνει οι δήμαρχοι της Πάτρας, της Καισαριανής,  διαγράφοντας αυτά τα μικροποσά. «Αυτή είναι η πρότασή μας για το Δήμο Ζωγράφου», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης.