Συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις επερχόμενες εκλογικές μάχες

thumbnail 3

Σε εκδήλωση του ΚΚΕ  στου Ζωγράφου μίλησαν το απόγευμα της Κυριακής 27 Γενάρη ο Θέμης Γκιώνης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Ανδρέας Καραβίδας υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου με την Λαϊκή Συσπείρωση, και μέλος της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Χρήστος Τζιντζιλώνης πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και ο Λάζαρος Κυρίτσης αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ.

Στην εκδήλωση επίσης παραυρέθηκε και δήλωσε την στήριξη της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου Λίντα Κέρλυ, που στις εκλογές του 2014 είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο «Μαζί για την πόλη μας» που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στις δυο ομιλίες χαιρέτισε την συγκέντρωση και δήλωσε την συμπόρευση του με το ΚΚΕ ο Χρόνης Βογιατζής πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου. Στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η συστράτευση με το ΚΚΕ είναι το μόνο που έχει μείνει για να καλύψει τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους αλλά στην ίδια ταξική πλευρά.

Είμαι πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκα στα φοιτητικά μου χρόνια να υποστηρίζω την Ευρώπη των εργαζομένων και τελικά να συνειδητοποιώ ότι η Ευρώπη είναι μόνο των μονοπωλίων και του κεφαλαίου.

Αντιτάχθηκα στη θέση του ΚΚΕ στο κίνημα της πατάτας και συναφών και…

Δεν συμφώνησα με τη θέση του ΚΚΕ για τις πλατείες και τους αγανακτισμένους .

Αντιτάχθηκα στην θέση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα.

Από όλα τα παραπάνω δικαιώθηκε το ΚΚΕ με τον στόχο της κοινωνικής απελευθέρωσης που το διέπει.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια άκουγα, διάβαζα και συμμετείχα σε δράσεις του ΚΚΕ και ας ήμουν σε άλλο χώρο. Τήρησα αυτό που είχε πει ο Μάνος Χατζηδάκης στην συγκέντρωση της απελευθέρωσης της Αθήνας «σημασία δεν έχει αν είμαι δικός σας, σημασία έχει να είμαι μαζί σας».

Η ενασχόληση με τα κοινά και η συνεχή παρουσίαση των μελών του ΚΚΕ δεν με άφησε να ηττηθώ και να πέσω σε κατάθλιψη αλλά με έκανε να συστρατευθώ με το ΚΚΕ σε όλους τους επόμενους εκλογικούς και όχι μόνο αγώνες»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Θέμη Γκιώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στις διεργασίες που συντελούνται στο αστικό πολιτικό σύστημα. Έκανε εκτενή αναφορά στην συμφωνία των Πρεσπών, αναδεικνύοντας ότι είναι κομμένη και ραμμένη για να εξυπηρετήσει τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα στα δυτικά Βαλκάνια, ότι είναι μια συμφωνία εχθρική για τους λαούς και των δυο χωρών, για όλους τους λαούς της περιοχής. Στάθηκε στον ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους κινδύνους που υπάρχουν για τον ελληνικό λαό από την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Απάντησε ταυτόχρονα στην επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ για την συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλύπτοντας τους ανιστόρητους ισχυρισμούς των στελεχών της κυβέρνησης και την προσπάθεια καπηλείας του αγώνα του ΔΣΕ, με σκοπό να εξωραΐσει την επαίσχυντη συμφωνία. Ταυτόχρονα ανέδειξε ότι τα ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, αλλά κι αυτά είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες του λαού, μπροστά στις περικοπές που έγιναν στα χρόνια της κρίσης. Η έξοδος από τα μνημόνια που προπαγανδίζει η κυβέρνηση δεν αναιρεί κανένα μνημονιακό νόμο, δεν επιστρέφει πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Έκλεισε την ομιλία του με την ανάγκη να εκφραστεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογικές μάχες, στις ευρωεκλογές, στις περιφέρειες και στους δήμους.

Στην ομιλία του ο Ανδρέας Καραβίδας αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης που αποτελεί το μακρύ χέρι του αστικού κράτους, μετά και τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, και ειδικά μετά τον Κλεισθένη που κινείται σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Αναφέρθηκε  επιπλέον στην πείρα από την θητεία της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ζωγράφου, που δεν διαφοροποιήθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις

. Αντίθετα εφάρμοσε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική, χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη δημοτική αρχή τα προηγούμενα χρόνια είπε: «παρουσιάζουν πλεονάσματα στα ταμεία του δήμου ύψους πάνω από 16.000.000 ευρώ που όπως αναφέραμε δεν πήγαν σε καμία από τις ανάγκες τις οποίες παρουσιάστηκαν. Φέτος τον Αύγουστο , 300 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών από τα 950 που έκαναν αίτηση και άλλα τόσα που δεν έκαναν καν αίτηση. Το ποσό των €115.000 που χρειάζεται για να καταργηθούν τα τροφεία φάνταζε τεράστιο, μπροστά στα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δίνονται σε δευτερεύουσας προτεραιότητας έργα και δραστηριότητες. Νέοι και σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί, ούτε για δείγμα ειδικά μετά το πρόβλημα που προέκυψε. Στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2019  ούτε που προκύπτει βέβαια κάτι τέτοιο. Στη θεσμοθετημένη δίχρονη προσχολική αγωγή η απουσία 20 σχολικών αιθουσών ούτε καν καλύπτεται,  με χτίσιμο νέων. Μέτρα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας δεν υπάρχουν σε κανενός τους, τα πλάνα.

Ενώ συνεχίζοντας για τα πεπραγμένα της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο είπε: «Στήριξε τον «Κλεισθένη», με όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο το οποίο εισάγει. Στήριξαν την παραχώρηση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας με 26 ακίνητα να βρίσκονται στην λίστα  του υπερταμείου. Έφτιαξαν ένα ψήφισμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αθωώνοντας την πολιτική της.  Στήριξε τις απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων από την καθαριότητα προβαίνοντας σε άθλιες επιθέσεις τις ημέρες των κινητοποιήσεων τους. Η διοίκηση Καφατσάκη σε  έναν πολύ μεγάλο  Δήμο όπως ο δικός μας, έχει υιοθετήσει την μερική απασχόληση με πάνω από το 30% των δημοτικών υπαλλήλων να είναι με 8 μήνες συμβάσεις,  με  κοινωφελή εργασία, δηλαδή με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μισθούς πείνας και δουλειά που μέχρι να τη μάθεις έχεις απολυθεί για να έρθει ο επόμενος και να ανακυκλώσει την ανεργία. Φέτος οι εργαζόμενοι της  κοινωφελούς εργασίας είναι γύρω στους 220 όταν το μόνιμο προσωπικό στον δήμο μετά βίας ξεπερνάει τους 200…. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εντατικοποίηση της εργασίας στις δημοτικές υπηρεσίες, με σαφές κόστος στην υγεία των εργαζόμενων. Ο δήμος Ζωγράφου έχει το δικό του μαύρο μερίδιο στον κατάλογο των δεκάδων νεκρών εργαζόμενων στους ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια, με είδη 2 νεκρούς το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικό εδώ να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου μας δεν λάμβαναν συστηματικά τα ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

Επιπλέον ο Ανδρέας Καραβίδας αναφέρθηκε στους υποψήφιους δημάρχους στου Ζωγράφου που παρουσιάζονται με την μάσκα του ανεξάρτητου, μολονότι αποτελούν γνωστά στελέχη των αστικών κομμάτων στην περιοχή. Υπηρετούν όλοι την ίδια πολιτική, το απεδειξαν τα προηγούμενα χρόνια όπου σχεδόν ολόκληρη η αντιπολίτευση στήριζε μαζί με την πλειοψηφία προυπολογισμούς, τεχνικά έργα και δημοτικά τέλη.

Έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε εργαζόμενους, σε αγωνιστές και αγωνίστριες που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.