ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ – ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που χαντακώνει τις ζωές μας

Σφάλμα
Σφάλμα. Το βίντεο δεν υπάρχει

Δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που φέρνει μαζί του το κλείσιμο της «αξιολόγησης», τόσο με τα «προαπαιτούμενα» που περιλαμβάνονται σε αυτήν, όσο και με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, την άμεση νομοθέτηση του οποίου δέχθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο χθεσινό Γιούρογκρουπ, έδωσαν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα με συλλαλητήρια που διοργάνωσαν την Τρίτη σε όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση έγινε στην Ομόνοια, ενώ ακολούθησε μαχητική πορεία στη Βουλή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας»«Εργάτη δείξε τη δύναμή σου αγωνίσου τώρα για τη ζωή σου»«Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις». Διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην υποταχθούν, να μην δεχθούν τα νέα μέτρα  που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη εφαρμόζονται και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση την εργατική τάξη.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπαςο οποίος έκανε δηλώσεις. 

Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, το σύνθημα στην εξέδρα με υπογραφή του ΠΑΜΕ έστελνε το μήνυμα της κινητοποίησης: «Κανένας φόβος καμία υποταγή – Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα – Ζωή με αξιοπρέπεια».

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να δεχτούμε όλα αυτά τα μέτρα που η κυβέρνηση φέρνει τώρα με την αξιολόγηση» τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

«Σήμερα είναι μια νέα αρχή» τόνισε μιλώντας στην Ομόνοια ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Τύπο – Χαρτί προσθέτοντας ότι «δίνουμε τη δική μας απάντηση στα μέτρα που συμφώνησε χτες η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν και σε αυτά που ήδη εφαρμόζονται και έχουν οδηγήσει στην φτώχεια και τη εξαθλίωση εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Απηύθυνε κάλεσμα οργάνωσης και ανόδου των αγώνων, κλιμάκωσης της πάλης με επίκεντρο το χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με συντονισμό και αλληλεγγύη σε κάθε πόλη και πανελλαδικά. Κάλεσμα αγώνα, ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες με στόχο να δοθεί μαζικής μαχητικής απεργιακής απάντησης στην ολομέτωπη επίθεση.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της Βαλεντίν Πάτσο (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Περού) και τρία μέλη της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, τους Λευτέρη Γεωργιάδη (ΠΕΙ Κύπρου), Οζι Γουάργουικ (Ομοσπονδία Εργαζομένων Πετρελαίου Τρινιντάντ και Τομπάκο) και Μοχάρ Μανσουάρ (Ομοσπονδία Δημοσίου ΝΕΦΟΝ Νεπάλ).