ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ 20ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

img_6006

Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, νέων, φοιτητών από τις σχολές της περιοχής και συνταξιούχων, αλλά και η ζωντανή συζήτηση χαρακτήρισαν την επιτυχημένη εκδήλωση των ΚΟ Ζωγράφου του ΚΚΕ, με θέμα τις θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος και ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα στάθηκε ιδιαίτερα στην εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, αναδεικνύοντας τις οξυμένες αντιφάσεις που μαστίζουν τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, επομένως και τη διέξοδο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που είναι η πάλη για την ανατροπή του.

Ανέλυσε επίσης τι σημαίνει στις σημερινές σύνθετες συνθήκες ισχυροποίηση του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε οι εργαζόμενοι να το εκτιμούν επειδή είναι το Κόμμα της επαναστατικής ανατροπής». Σημείωσε επίσης την ανάγκη να οικοδομείται το Κόμμα στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και τον προβληματισμό τους. Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η ανάγκη για ενίσχυση της προσπάθειας οργάνωσης της πάλης των ανέργων, αναλύθηκε η κατάσταση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, αλλά και πλευρές του προγράμματος του Κόμματος όπως η οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας και πώς αυτή εκφράζεται στη συνοικία μέσω των Λαϊκών Επιτροπών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.