ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ…….

Χαιρετίζουμε τις πολυήμερες  κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου μας, που απέχουν  από τα καθήκοντά τους από την προηγούμενη Τετάρτη. Αγωνίζονται και δεικδικούν το αυτονόητο, την άμεση παροχή των Μέσων Ατομικής προστασίας τους που έχουν να τους παρασχεθούν από το 2009!

 Οι εργαζόμενοι στις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες της καθαριότητας, του πρασίνου , του κοιμητηρίου και των τεχνικών υπηρεσιών, διεκδικούν να έχουν πλήρη μέσα για να μπορούν να ασκούν απρόσκοπτα την εργασία τους. Οι προληπτικές εξετάσεις για μια σειρά παθήσεις, οι εμβολιασμοί τους, καθώς και η παροχή πλήρους εξοπλισμού τους ( γάντια, γαλότσες κλπ.) αποτελούν αποκλειστική και άμεση ευθύνη της διοίκησης του δήμου Ζωγράφου και όχι ατομική ευθύνη των εργαζόμενων,  πληρώνοντάς τα από την τσέπη τους.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 30.1.2017 η διοίκηση του δήμου, για να διώξει από πάνω της τις ευθύνες  απέδωσε το πρόβλημα στην γραφειοκρατία των διαγωνισμών   που εδώ και 8 χρόνια δεν έχουν ευοδωθεί. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, βαραίνουν τις διοικήσεις  που πέρασαν από το 2009 και μετά στο δήμο, που  δεν έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό. Ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές εκείνες που οποιαδήποτε εργατική διεκδίκηση προσκρούει επάνω σε κόφτες και μια σειρά άλλων διαδικασιών, που αναγκάζει για το αυτονόητο οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να έρχονται αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι ….διαγωνισμοί, 8 χρόνια τώρα που κηρύσσονταν όλα αυτά τα χρόνια άγονοι , κατάφερε ο αγώνας των εργαζομένων μέσα σε μια εβδομάδα. Μ αυτό τον τρόπο έβαλαν χρυσή παρακαταθήκη για το μέλλον που έρχεται, μιας και θα έρθουν αντιμέτωποι ξανά με αυτές τις πολιτικές που έχουν βάλει στο μάτι τα ΒΑΕ, την μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε τον Ζωγραφιώτικο λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του και να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους του δήμου μέχρι την πλήρη εκπλήρωση ΟΛΩΝ των αιτημάτων τους.

 

αρχείο λήψης