ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των συναδέλφων του Δήμου Ζωγράφου.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζωγράφου υλοποιώντας τη κυβερνητική πολιτική αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν διστάζει να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων μη δίνοντας τους ακόμα και τα στοιχειώδη Μέσα Ατομικής Προστασίας. Μάλιστα έχει και θράσος και αντί να απολογηθεί στους συναδέλφους βγαίνει και λέει ότι πέρυσι τους έδωσε γάντια. Η δημοτική αρχή γνωρίζει ότι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν εξαντλούνται μόνο στα γάντια αλλά σε μια γκάμα παροχών όπως είναι οι εμβολιασμοί, οι ιατρικές εξετάσεις, το γάλα κ.λ.π. που για αυτά δεν λέει κουβέντα.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Σκοπός  τους να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη τιμή της εργατικής δύναμης, να τσακίσουν δικαιώματα, κατακτήσεις παροχές των εργαζομένων με απώτερο στόχο να υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις τεχνικές υπηρεσίες (καθαριότητα, πράσινο κ.λ.π.) από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου στο μέλλον να τις περάσουν στους ιδιώτες. Και για να το επιτύχουν δεν διστάζουν να παίξουν με τις ζωή και την ασφάλεια των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους.

Συνάδελφε / σσα. Η επίθεση της κυβέρνησης θα συνεχισθεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουν ψηφίσει την κατάργηση των ΒΑΕ και από το τέλος του χρόνου εναρμονίζονται με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους συναδέλφους αφού πέρα από το κόψιμο του επιδόματος (150 ευρώ) θα αυξήσει και τα χρόνια εργασίας. Και από το 58ο και με 15 χρόνια που ισχύει σήμερα θα βρεθούμε στο 67ο.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε, είναι επιτακτική ανάγκη  να αντεπιτεθούμε συνολικά απέναντι σε αυτή τη πολιτική. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με ασφαλή συνθήκες εργασίας.

Καμιά Κυβέρνηση και καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας. Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να μην κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματα τους και τις κατακτήσεις τους.