ΕΕΔΥΕ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Συλλαλητήριο στις 15 Νοέμβρη ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

eedye-syskepsh-5.jpg

 

Δίνοντας το στίγμα της σύσκεψης αλλά και του σχεδιαζόμενου συλλαλητηρίου, στην εισηγητική της ομιλία η γγ της ΕΕΔΥΕ, Ελπίδα Παντελάκη, ανέπτυξε αναλυτικά τους στόχους της επίσκεψης Ομπάμα όπως διαπλέκονται με ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι: «Το επαναλαμβάνουμε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια αυτού του είδους οι επισκέψεις είναι μέρος των γενικότερων ιμπεριαλιστικών κινήσεων και οδηγούν σε μεγαλύτερη εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Παίρνοντας υπόψη αυτή την κατάσταση θέτουμε στο λαό μας με αποφασιστικότητα τη δική μας θέση που τονίζει ότι ο Ομπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας.

Το σύνθημα, «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» έχει μεγάλη, επίκαιρη σημασία.

Και εδώ πραγματικά πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για να κατανοήσει ο λαός μας πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία πανηγυρίζει για την επίσκεψη Ομπάμα. Πανηγυρίζει γιατί η χώρα μας εκπληρώνει το ρόλο ενός πολύτιμου γραναζιού για να λειτουργήσει η ιμπεριαλιστική μηχανή ενάντια στους λαούς, ενάντια στον ελληνικό λαό».

Η Ελπίδα Παντελάκη, επιπλέον, σημείωσε ότι: «Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Πάλη για την πραγματική ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.

Αποκαλύπτουμε τις αιτίες των εξελίξεων, τον εγκληματικό χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δυναμώνουμε τη δράση μας και τώρα με την ευκαιρία της καταδίκης του ερχομού του Ομπάμα στην Ελλάδα ανοιγόμαστε πλατιά, διακινούμε το υλικό μας, ενημερώνουμε τους φορείς του εργατικού, λαϊκού κινήματος, καλούμε τους εργαζόμενους να δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη δουλειά, για το ψωμί, για τη ζωή τους, για τις ανάγκες τους, σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις».