ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Πρόσκληση:

Α’ Τακτική Γενική Συνέλευση

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ                                             
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ
Α’ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Η προσχολική αγωγή είναι βασική ανάγκη των παιδιών μας αφού είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη ψυχική και νοητική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Παρ’ όλα αυτά, λόγω της πολιτικής της λειψής κρατικής χρηματοδότησης  που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις Κυβερνήσεις, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τόσο στην πρόσβαση στην προσχολική αγωγή όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Δημιουργήσαμε αυτό το Σύλλογο για να βγάλουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες, να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε έναντι του Δήμου και κάθε εμπλεκόμενου κρατικού φορέα βελτίωση των συνθηκών που μεγαλώνουν τα παιδιά μας.Αγωνιζόμαστε με συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο για το αυτονόητο: να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες προσχολικής αγωγής σε όλα τα παιδιά, που το επίπεδό τους να αντιστοιχεί στους δυσβάσταχτους φόρους που πληρώνουμε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.
afisa2_1.png
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εκτός από το φλέγον ζήτημα των παιδιών που αποκλείστηκαν, βγαίνουν στην επιφάνεια σοβαρά θέματα που άπτονται της ομαλής λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Τμήματα με 30 παιδιά, τραγική έλλειψη προσωπικού, ελλείψεις στο διαιτολόγιο έχουν ήδη αναφερθεί από γονείς. Πολλά παιδιά μετακινούνται σε άλλο σταθμό, χάνοντας τον περίγυρο τους. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που συνεχίζουν στην ίδια δομή, πιθανότατα έχουν άλλη δασκάλα ή έχασαν τον φίλο τους που αποκλείστηκε. Τα κτίρια παραμένουν ασυντήρητα και απαιτούνται παρεμβάσεις για την αναβάθμισή τους από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας.
Ξεκινάει μια δύσκολη σχολική χρονιά για τα παιδιά, τους γονείς και τους εργαζομένους και χρειαζόμαστε ένα Σύλλογο που θα είναι το αποκούμπι μας, θα παρεμβαίνει έγκαιρα για να δίνονται λύσεις, στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που θα ανακύψουν.
capture-plaisio1_orig
Χρειαζόμαστε ένα Σύλλογο που θα απαιτεί από τη Διοίκηση του Δήμου να εκπροσωπεί αποκλειστικά τους δημότες και τις ανάγκες τους.Γνωρίζουμε ότι το δυνάμωμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, χωρίς εκπτώσεις και παζαρέματα, μακριά από πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε δημοτική Αρχή, είναι ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε νίκες και να πείσουμε τους γονείς ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν με το Σύλλογο. Μόνο έτσι θα ανέβει το κύρος του Συλλόγου και θα ριζώσει μέσα στους παιδικούς σταθμούς. Σε αντίθετη περίπτωση θα εκφυλιστεί και θα μετατραπεί σε μια άψυχη σφραγίδα, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης και ανατροπής στα πράγματα.
Η πλούσια δράση του Συλλόγου κινητοποίησε δεκάδες γονείς. Πετύχαμε τις πρώτες νίκες που ήταν η ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματός μας από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και το ότι αναγκάσαμε το Δήμο να δημιουργήσει τριαντάρια τμήματα ώστε να καλύψει περισσότερα παιδιά και να κατευνάσει τους γονείς. Κατανοούμε ότι με τον τρόπο αυτό επιβαρύνονται οι παιδαγωγοί και το παιδαγωγικό έργο. Μόνη λύση είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η εξασφάλιση επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης.

  • Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να δυναμώσει η αποτελεσματικότητα του Συλλόγου μας είναι η ενεργητικότητα των μελών του.
  • Η συμμετοχή όλων στη ζωή, τη λειτουργία και τη δράση του Συλλόγου είναι κρίσιμο ζήτημα. Εδώ βρίσκεται η δύναμή μας!
  • Όποιος αγωνίζεται και μάλιστα για το αυτονόητο αποσπά νίκες. Όλα γίνονται όταν οι γονείς είμαστε ενωμένοι στη βάση της ικανοποίησης των αναγκών των παιδιών μας.

Απευθύνουμε σε όλους τους γονείς κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Α’ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί:

capture-plaisio2_1.png
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ  ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αναδημοσίευση από Σύλλογος Γ & Κ Παιδικών Σταθμών Ζωγράφου