ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 10/10/2016.

 

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας ( αρ. πρωτ : Φ/12/15957/Δ428-09-2016) για την λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ , επιβάλλεται νέο «τσεκούρι» στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ. Με την απόφαση αυτή κλείνουν δεκάδες σε ολόκληρη την χώρα. Μόνο στην Αττική, έκλεισαν 60 τμήματα ειδικοτήτων στην Γ΄ και την Δ΄ Τάξη. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των στελεχών του Υπουργείου, ότι από το περσινό ποσοστό των ολιγομελών τμημάτων που ήταν στο 35% θα πέσουμε φέτος κάτω από το 10%. Με την απόφαση αυτή, αναγκάζουν παιδιά να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, μετά από 2-3 χρονιές στο σχολείο τους, προκειμένου να τελειώσουν την ειδικότητά τους. Όλες αυτές οι αποφάσεις, έρχονται να προστεθούν στα ήδη συγχωνευμένα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ, που δεν προτάθηκαν να λειτουργήσουν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

            Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10/10/2016, η διοίκηση του δήμου (ΣΥΡΙΖΑ), έφερε ψήφισμα ( και καλώς έκανε) για στήριξη στο αίτημα του συλλόγου διδασκόντων, για την μη κατάργηση του τμήματος Βοηθών Νοσηλευτών (Γ΄ Τάξης) που κλείνει στο ΕΠΑΛ του Ζωγράφου. Σε παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, για την ανάγκη να αναδειχθεί και να καταγγελθεί μέσα από το ψήφισμα και η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡ-ΑΝΕΛ σαν βασικός φορέας υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής για την συγκεκριμένη κατάσταση, πήραμε αρνητική απάντηση. Φάνηκε για άλλη μια φορά η αγωνία της διοίκησης του δήμου, να «καλύψει» αυτούς που ευθύνονται για την όξυνση της επίθεσης στη ζωή μας, να βάλει ουσιαστικά πλάτη για τη συνέχεια αυτής της πολιτικής.

Αλήθεια που πήγαν οι κορόνες και οι δακρύβρεχτες τοποθετήσεις της τωρινής διοίκησης – τότε αντιπολίτευσης – για «νεοφιλελεύθερες – μνημονιακές» πολιτικές, όταν εφάρμοζε την ίδια πολιτική η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο χώρο της παιδείας ? Αναρωτιόμαστε, δεν είναι οι ίδιοι που όποτε τους βολεύει ξεχνάνε την πολιτική τους ταυτότητα και λένε ότι εδώ «δεν είναι βουλή» ή ότι «δεν εκπροσωπούμε την κυβέρνηση» ?

Καμιά αυταπάτη, η τοπική διοίκηση αποτελεί το «μακρύ χέρι» του κράτους, έρχεται να υλοποιήσει όλη την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Σε συνθήκες επίθεσης  στο σύνολο της ζωής των εργαζομένων, είσαι είτε απέναντι σε αυτήν την πολιτική και παλεύεις με τα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της ή βάζεις πλάτη και τη στηρίζεις. Η δεύτερη επιλογή είναι η επιλογή της σημερινής διοίκησης του δήμου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

αρχείο λήψης.png