ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου στην προσπάθεια της να στηρίξει με κάθε τρόπο την λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της που πλήττονται από την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική οργανώνει και φέτος την αλληλεγγύη παίρνοντας πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα, της αντίστασης και ταυτόχρονα στήριξη της ζωής του λαού. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης με τμήματα σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας, τα υπερπλήρη τμήματα ανά τάξη, η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, έχει ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται ο γονιός να πληρώνει από την τσέπη του (όποιος μπορεί), για να καλύψει τα κενά στη γνώση των παιδιών του που έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα »δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση».

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η οργάνωση και η αλληλεγγύη  από εργαζόμενο σε εργαζόμενο γίνεται όλο και πιο επιτακτική ανάγκη.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου καλεί σε αγώνα και μαχητικές δράσεις και παράλληλα οργανώνει την ταξική αλληλεγγύη για να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση. Η μόρφωση των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια υπόθεση δική μας, υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος.

Παλεύουμε για:

•      Δωδεκάχρονο σχολείο υποχρεωτικής εκπαίδευσης./Λέμε όχι στο σχολείο της αγοράς

•     Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στους δήμους για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία . Να δοθεί χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές . Κανένα σχολείο να μη μείνει παγωμένο, να καταργηθεί ο φόρος στα καύσιμα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Δωρεάν μεταφορά από και προς τα σχολεία

Έναρξη εγγραφών από Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ως 30 Σεπτεμβρίου κάθε Δευτέρα , Τετάρτη, Παρασκευή  και ώρα 18.00-20.00, Περιάνδρου 18.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2107778249 και 6945030036

E-mail:laikofrz@yahoo.gr


 

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

laikiepitropizografou@yahoo.gr

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.