ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ολοι σήμερα στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια – Αύριο στις 6 μ.μ., στην πλ. Αριστοτέλους

pame-deth

«Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση – Αγώνας για ανατροπή». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο γίνεται σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια. Οιπροσυγκεντρώσεις για την κινητοποίηση της Αθήνας είναι σε πλατεία Βάθης, Κάνιγγος, πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πλατεία Καραϊσκάκη (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Στα συλλαλητήρια θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Η ανακοίνωση – κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με τη μαζική τους συμμετοχή να εκφράσουν την καταδίκη τους στην πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους. Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμασυμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα η βασική διαχωριστική γραμμή που καθορίζει την οργάνωση της πάλης, την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, την κλιμάκωση της επίθεσης είναι: «Ή εμείς ή τα μονοπώλια!Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων. Η εργατική – λαϊκή οικογένεια έχει ήδη χρεοκοπήσει εξαιτίας της οξυμένης επίθεσης των επιχειρηματικών ομίλων στο δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία».

Σημειώνει ότι «το νέο μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, που με θρασύτητα αναφέρουν, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας εργασιακές συνθήκες ζούγκλας με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα».

(Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ).

Κάλεσμα συμμετοχής από την κοινωνική συμμαχία

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ίση κατανομή των βαρών και δίκαιη ανάπτυξη είναι προκλητικές. Την ώρα που τσακίζουν το εισόδημα και τις συντάξεις μας, που εξαπολύουν νέο φοροκυνηγητό στους αυτοαπασχολούμενους με παλιούς και νέους μηχανισμούς είσπραξης, που παραδίδουν τη λαϊκή κατοικία, την Υγεία, την Παιδεία στα κοράκια που καραδοκούν, πάει πολύ να το παίζουν υπερασπιστές των αδυνάτων».(Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών στο κάλεσμά της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απάντηση σ’ αυτή την επίθεση θα δώσουμε στους δρόμους του αγώνα, σε συμμαχία  με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στρεφόμενοι όλοι μαζί  ενάντια στον πραγματικό κοινό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους.

Το αμέσως επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και θ’ ακολουθήσουν κι άλλα πολλά. Να ξέρει η κυβέρνηση ότι δεν θα ξεμπλέξει  εύκολα μ’ εμάς…» (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στο κάλεσμά της «καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πιο δυναμικά και αποφασισμένα να συσπειρωθούν στον αγώνα για να ανακτήσουμε όλες τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω και να αντεπιτεθούμε με γνώμονα τα σύγχρονα δικαιώματά μας! Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων και την καταπίεση» (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας σπουδαστές και φοιτητές στα συλλαλητήρια, τονίζει μεταξύ άλλων: «Το μενού της αντιλαϊκής επίθεσης στην Παιδεία δεν έχει τελειωμό!!! Τέλη Σεπτέμβρη ετοιμάζεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που σύμφωνα με τον εθνικό διάλογο περιλαμβάνει: Νέο σχέδιο Αθηνά Νο 2 με συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις σχολές μας και ξεπούλημα των υποδομών των σχολών μας σε ιδιώτες» (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Προετοιμασίες στους άλλους νομούς

Η οργανωμένη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη από Εργατικά Κέντρα και τοπικές Γραμματείες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα γίνει ως εξής:

Από τη Λάρισα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ., μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Από την Κατερίνη, στις 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Από Σέρρες, στις 4 μ.μ., από την πρώην Νομαρχία. Από Κιλκίς, στις 3.30 μ.μ., από πλατεία Ειρήνης. Από την Πέλλα λεωφορεία θα αναχωρήσουν: Από Έδεσσα, στις 4 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας, από Σκύδρα – Μαυροβούνι στις 4.15 μ.μ. και από Γιαννιτσά (Εγνατία) στις 4.45 μ.μ. Από Βέροια, στις 4 μ.μ., από πλατεία Ωρολογίου.

Από τη Νάουσα, στις 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Από την Καβάλα, στις 2.30 μ.μ., από το Δημοτικό Κήπο. Από τη Δράμα, στις 2.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Από την Ξάνθη, στις 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας. Από την Κοζάνη, στις 3 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Από Πτολεμαΐδα, στις 3 μ.μ., από το Δημαρχείο. Από Φλώρινα, στις 3 μ.μ., από ΚΤΕΛ. Από Γρεβενά, στις 3 μ.μ., από πλατεία Λαχαναγοράς. Από Καστοριά, στις 2 μ.μ., από του «Μασούτη».

  • Συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα Παρασκευή, η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.

Πολύμορφες δράσεις προετοιμασίας των συλλαλητηρίων 

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των αυτοαπασχολουμένων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) έδωσαν  συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ πλαισιώνεται με μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος για τη συσπείρωση και την κινητοποίηση των εργαζόμενων της πόλης και της περιοχής. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν: συναυλία για άνεργους και εργαζόμενους, κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου, καθώς και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ και στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: 902.gr