ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Ζωγράφου, χτες το απόγευμα στην πλατεία Γαρδένιας. Αφορμή, το γεγονός του αποκλεισμού δεκάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών. Ο Σύλλογος έχει αναπτύξει πλούσια δράση όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των υπαρχόντων παιδικών σταθμών, όσο και τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές. Στο πλάι του Συλλόγου βρέθηκαν και οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή των αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής και την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για δεκάδες λαϊκές οικογένειες, ο Σύλλογος έγκαιρα ενημέρωσε και κινητοποίησε τους γονείς με αιχμή και κύριο αίτημα το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Προηγήθηκαν οι ανοιχτές συνελεύσεις του Συλλόγου  στις αρχές του μήνα, ακολούθησε η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Δήμαρχο την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και κλιμακώθηκαν οι κινητοποιήσεις με την χθεσινή συγκέντρωση και την παράσταση διαμαρτυρίας που ακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ομιλία της Δημάρχου φάνηκε ότι γίνεται από την δημοτική αρχή προσπάθεια απόκρυψης του πραγματικού αριθμού των παιδιών που μένουν εκτός, καθώς εχθές ανέφερε καινούριο αριθμό αιτήσεων σημαντικά μειωμένο από αυτό που έως τώρα γνωρίζουμε. Ταυτόχρονα από την ομιλία της Δημάρχου προκύπτει ότι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν γίνονται δεκτά εκ των προτέρων παιδιά ανέργων, γεγονός που φανερώνει ότι αφενός ο αριθμός των παιδιών που μένει εκτός είναι πολλαπλάσιος, ανεξάρτητα από τις αιτήσεις που φαίνονται, και αφετέρου καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι αν δεν υπήρχε το ΕΣΠΑ, ο δήμος Ζωγράφου θα απέκλειε όλα τα παιδιά των ανέργων. Επιπλέον από τα λεγόμενα της Δημάρχου φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δομές στο δήμο που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που ενδέχεται να μπει ο Οκτώβρης και να μην λειτουργήσουν.

            Χαρακτηριστικό της χθεσινής κινητοποίησης ήταν η μαχητική και δυναμική στάση των γονιών που ετοιμάζονται να συνεχίσουν τον αγώνα τους κλιμακώνοντας το επόμενο διάστημα. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος, ανάμεσα σε άλλα, καλεί όλους τους γονείς να πυκνώσουν τις γραμμές του Συλλόγου, να υπάρχει άμεση επικοινωνία και ενημέρωση, ώστε τώρα που ξεκινά η σχολική χρονιά, να αναδεικνύονται έγκαιρα τυχόν ελλείψεις και να παρεμβαίνουμε άμεσα για να λύνονται.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.