ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΟΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Μετατίθεται για την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη η επίσκεψη – εκδήλωση στη Μακρόνησο

 makronhsos

Η προγραμματισμένη επίσκεψη – εκδήλωση στον ιστορικό – μαρτυρικό τόπο της Μακρονήσου, που διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Αττικής και η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100χρονα του ΚΚΕ, μετατίθεται για την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., λόγω καιρικών συνθηκών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό έργο του Θάνου Μικρούτσικου «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάνω σε ποίηση Β. Μαγιακόφσκι και Γιάννη Ρίτσου (από τη συλλογή ποιημάτων του Ρίτσου «Πέτρινος χρόνος»).

Στο κάλεσμά τους η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ σημειώνουν:

«Τιμάμε τους χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που εξορίστηκαν στο «ελληνικό Νταχάου», υπέστησαν σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια, θυσιάστηκαν στον αγώνα για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού.

Παράλληλα, διεκδικούμε να αναδειχθεί η Μακρόνησος πραγματικά σε ιστορικό τόπο που να μπορεί ο λαός και η νεολαία να έρθει σε επαφή με την ιστορία του λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Για αυτό το λόγο να διαμορφωθεί κατάλληλο λιμάνι ώστε να μπορεί να συνδεθεί με γραμμή πλοίου και να καταστεί με αυτό τον τρόπο επισκέψιμη. Εμπνεόμαστε – διδασκόμαστε – συνεχίζουμε! Αντλούμε συμπεράσματα από την 100χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η αναχώρηση για τη Μακρόνησο θα γίνει από το Λαύριο στις 17.00. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 5282523 και στις Κομματικές Οργανώσεις και Οργανώσεις της ΚΝΕ. Για τη μεταφορά στη Μακρόνησο, με λεωφορεία από την Αθήνα και με πλοίο από το Λαύριο, η συμμετοχή είναι 10 ευρώ το άτομο, μαζί με την επιστροφή.

ΠΗΓΗ: 902.gr