100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δύο νέες ιστοσελίδες με πλούσιο ιστορικό υλικό

70-xronia-dse

Η ΚΕ του ΚΚΕ, ολόκληρο το Κόμμα και η ΚΝΕ τιμάμε φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Οι πολιτικές – ιστορικές εκδηλώσεις που ήδη πραγματοποιούνται απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας είναι ενταγμένες στο γιορτασμό για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Η δημιουργία του νέου ιστοτόπου έρχεται να συμβάλει σε όλη αυτή τη μεγάλη δραστηριότητα. Επιδιώκει να φωτίσει πτυχές της ηρωικής πάλης του ΔΣΕ. Να συμβάλει στη διάδοση της ιστορικής αλήθειας, των πολιτικών διδαγμάτων. Οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν τον τιτάνιο αγώνα του. Το αρχειακό και οπτικοακουστικό υλικό προέρχεται από το Αρχείο του ΚΚΕ και μεγάλο κομμάτι αυτού έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Παρουσιάζονται ενδιαφέροντα υλικά από τις μάχες στα χαρακώματα, τις δημοκρατικές συνελεύσεις, την ιδεολογική και στρατιωτική εκπαίδευση. Στιγμές από την καθημερινότητα της ζωής στο βουνό την ώρα της ανάπαυλας. Σπάνια ντοκουμέντα με διαταγές, προσωπικές μαρτυρίες και γράμματα μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Επιπλέον, δημοσιεύεται σύγχρονο υλικό από μνημεία για το ΔΣΕ, αφιερώματα, εκδηλώσεις. Η ιστοσελίδα είναι ανοιχτή από σήμερα, Κυριακή 12 Ιούνη 2016, και το περιεχόμενό της θα εμπλουτίζεται στην πορεία με νέα υλικά.

Η ξενάγηση στην ιστοσελίδα του ΔΣΕ αρχίζει από την διεύθυνση: http://dse.kke.gr

Τρόποι παράδοσης υλικών

Για την προσφορά αρχειακού υλικού για τον εμπλουτισμό του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ, από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας δίνονται οι παρακάτω οδηγίες:

«Την απόφασή σας να προσφέρετε αρχειακό υλικό, μπορείτε να υλοποιήσετε με τους παρακάτω τρόπους: Πρωτότυπα ντοκουμέντα και άλλα αντικείμενα μπορούν να παραδίδονται στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, Λεωφόρος Ηρακλείου 145, Νέα Ιωνία, καθώς και στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις. Εχει ξεχωριστή σημασία για το Αρχείο του ΚΚΕ η παράδοση πρωτότυπων ντοκουμέντων ή αντικειμένων.

Ψηφιακά αντίγραφα των πρωτοτύπων μπορούν να αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: arxeio@kke.gr. Παρακαλούμε τα ψηφιακά αρχεία να έχουν όνομα που να περιγράφει με σαφήνεια το περιεχόμενό τους. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που υπάρχουν εκτενείς πληροφορίες για ένα αρχειακό υλικό και δεν είναι δυνατό να τοποθετηθούν ως όνομα του ψηφιακού αρχείου του, να χρησιμοποιείται ως όνομα ψηφιακού αρχείου κάποιος σύντομος κωδικός και σε συνοδευτικό έγγραφο να αντιστοιχίζεται στον κωδικό η εκτενής περιγραφή του υλικού. Τα έγγραφα και οι φωτογραφίες μπορούν να είναι σε μορφή αρχείων εικόνας (jpg, tif, png κ.τ.λ.) ή σε μορφή αρχείων pdf, ενώ τυχόν ηχητικά ντοκουμέντα ή βίντεο στις συνήθεις μορφοποιήσεις γι’ αυτό το είδος ψηφιακών αρχείων (mp3, wav, mp4, avi, mkv κ.τ.λ.). Τα έγγραφα που κάθε σελίδα τους είναι ξεχωριστό ψηφιακό αρχείο, παρακαλούμε να τοποθετούνται μέσα σε φάκελο (folder). Φάκελοι είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούνται και για την ομαδοποίηση εγγράφων που αποτελούν μια ενότητα. Αν τα ψηφιοποιημένα αντίγραφα έχουν μεγάλο όγκο και δεν είναι εύκολο να σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να παραδίδονται σε CD/DVD ή σε USB στικ μνήμης, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ ή στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.

Για τις παραδόσεις αρχειακών υλικών και για κάθε άλλο ζήτημα ή πρόβλημα σχετικά με την προσφορά αρχειακών υλικών, παρακαλούμε επικοινωνείτε τηλεφωνικά στον αριθμό 210.2592111 (τηλ. κέντρο), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.

Εφόσον πρόκειται να παραδώσετε πρωτότυπα ντοκουμέντα και άλλα αντικείμενα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, παρακαλούμε τηλεφωνείτε πάντοτε τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα, για να ενημερώσετε σχετικά.

Κάθε προσφορά καλό είναι να συνοδεύεται από όσο γίνεται καλύτερη τεκμηρίωση του υλικού, με πληροφορίες για τον κάτοχο ή δημιουργό του υλικού, την ιστορική διαδρομή διαφύλαξης – διάσωσής του και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε σημαντικό γύρω απ’ αυτό. Επίσης, καλό είναι να δίνονται στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο ή/και email), ώστε αν χρειαστεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας για αναζήτηση συμπληρωματικών πληροφοριών και διευκρινήσεις. Οι πληροφορίες για τα αρχειακά υλικά και τα στοιχεία επικοινωνίας παρακαλούμε να δίνονται σε γραπτή μορφή (ψηφιακού αρχείου κειμένου, έντυπη ή – αν δε γίνεται αλλιώς – χειρόγραφη)».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.