Μαζικό και με παλμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο

Λίγο μετά τις 18.30, αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ και πρόεδρο της ΚΟ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα βγήκε από τη Βουλή και συναντήθηκε με την κεφαλή της πορείας στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Οθωνος. Ο Δ. Κουτσούμπας προέβη σε δηλώσεις (Δείτε εδώ αναλυτικά). 

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Δώστε αυξήσεις στους εργάτες – κόψτε τα προνόμια στους κεφαλαιοκράτες». «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή. Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή». «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη». «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Νωρίτερα οι χιλιάδες διαδηλωτές κατέφθασαν στα προγραμματισμένα σημεία των προσυγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ με πούλμαν που δρομολογήθηκαν από διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου αλλά και με ιδία μέσα. Οργανωμένα και συντεταγμένα με τα πανό και τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα οι τέσσερις προσυγκεντρώσεις έφτασαν στην Ομόνοια. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν με πανό και σημαίες συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, επιτροπές αγώνα και λαϊκές επιτροπές, σύλλογοι και ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, στην ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Στην πλάτη της κεντρική εξέδρας αναγραφόταν: «Να τους «κόψουμε» τον δρόμο. Αντεπίθεση», σύνθημα που δίνει σαφή απάντηση στον κυβερνητικό «κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων.

Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ νωρίτερα στην Ομόνοια μίλησε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε και σήμερα εδώ, ταξικά συνδικάτα και σωματεία, σωματειακές επιτροπές, λαϊκές επιτροπές, άνεργοι και συνταξιούχοι, γυναίκες, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους. Συνεχίζουμε να βροντοφωνάζουμε ότι δεν δεχόμαστε την εξαθλίωση. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Δεν θα προσκυνήσουμε τα συμφέροντα του κεφαλαίου ούτε θα αποδεχτούμε να ματώνουμε για αυτά».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.