ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα – Για 3η συνεχή χρονιά 2η δύναμη με υψηλά ποσοστά η ΠΚΣ

aei-panelladika-03

 

Για 3η συνεχόμενη χρονιά στις φοιτητικές – σπουδαστικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣαναδεικνύονται δεύτερη δύναμη με ποσοστά άνω του 20%, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ. Είναι δεκάδες οι σχολές και τα τμήματα που η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχτηκε 1η δύναμη σε πολλές από τις οποίες και αυτοδύναμη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Αυτοδύναμη αναδείχτηκε σε: Φυσικό Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), Νηπιαγωγούς ΕΚΠΑ, Δασκάλους ΕΚΠΑ, Τούρκικων Σπουδών ΕΚΠΑ, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΤΕΙ Αθήνας, Εικαστικό ΑΠΘ, ΕΜΜΕ ΑΠΘ, Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, Μουσικής Τεχνολογίας ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Τρικάλων, Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μοριακή Βιολογία ΔΠΘ κ.α.

Πρώτη αναδείχτηκε σε: Αρχιτέκτονες ΕΜΠ, Μηχανολόγους Μηχανικούς Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ κ.α.

Με βάση τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, στα ΑΕΙ σε 131 από 199 τμήματα, η Πανσπουδαστική ΚΣ λαμβάνει5.683 ψήφους και ποσοστό 20,41%, ενώ στις εκλογές του 2015 στα αντίστοιχα τμήματα είχε λάβει ποσοστό19,42% και 6.327 ψήφους. Φέτος στα τμήματα αυτά ψήφισαν συνολικά 29.029 από 33.904 πέρυσι.

Στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την καταμέτρηση σε 37 απο 67 τμήματα, η ΠΚΣ έχει λάβει 1.773 ψήφους και ποσοστό20.48%, ενώ στα αντίστοιχα τμήματα στις εκλογές του 2015 είχε ποσοστό 20,13% και 2.179 ψήφους. Ψήφισαν 9.053 από 11.173 πέρυσι.

Φέτος, έχουν σημειωθεί διαφοροποιήσεις σε κάποιες παρατάξεις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια σειρά Συλλόγους οι δυνάμεις της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ζήτησαν να καταγραφούν και να καταμετρηθούν τα αποτελέσματά τους ξεχωριστά (στους πίνακες αυτές οι δυνάμεις καταγράφονται ως ΔΑΠ*). Η νέα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές είναι το «Μπλόκο», ενώ σε ορισμένες σχολές τα ΕΑΑΚ κατέβηκαν με την ΑΡΕΝ(η περσινή κυβερνητική παράταξη που τώρα πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα) και είχαν την ονομασία «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία», ενώ σε άλλες κατέβηκαν μόνα τους.

tei-panelladika-03

Υπενθυμίζεται ότι μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό αναλυτικά για ΑΕΙ και ΤΕΙ, συγκεντρωτικά, ανά ίδρυμα και ανά σύλλογο, στο ekloges-spoudastes.gr

Δήλωση του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

ampatielos-02.jpg

Σε δήλωσή του για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές 2016, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, αναφέρει:

«Τα αποτελέσματα των φοιτητικών – σπουδαστικών εκλογών αναδεικνύουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Πανσπουδαστική ΚΣ σε 2η δύναμη πανελλαδικά με υψηλά ποσοστά, τόσο στα ΑΕΙ, όσο και στα ΤΕΙ, ενώ σε δεκάδες συλλόγους η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται 1η δύναμη.

Ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες και παρά τη χαμηλή συμμετοχή -που θέλει παραπέρα και σε βάθος εξέταση και συζήτηση- το αποτέλεσμα των φοιτητικών – σπουδαστικών εκλογών περικλείει δυναμική που μπορεί να εκφραστεί στην ενίσχυση του συλλογικού οργανωμένου αγώνα, στην ανάγκη να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Οι χιλιάδες νέοι και νέες που στήριξαν την Πανσπουδαστική ΚΣ, που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά της αποτελούν σημαντική δύναμη που πρέπει και θα αξιοποιηθεί στην καθημερινή πάλη, για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού – σπουδαστικού κινήματος, το ζωντάνεμα των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Να μη χαθεί ούτε ώρα! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την παραπέρα ισχυροποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, για μαχητικούς συλλόγους στη γραμμή της αντεπίθεσης ενάντια σε κυβερνήσεις – ΕΕ – κεφάλαιο. Τα όνειρα και οι ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα δεν χωράνε στο σημερινό σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».

ΠΗΓΗ: 902.gr