ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Χιλιάδες λαού στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ – Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νόμο – λαιμητόμο

Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας για τρίτη συνεχή μέρα με τα πανό και τις σημαίες των συνδικάτων και των ομοσπονδιών τους, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ βγήκαν στο δρόμο του αγώνα. Συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπου διαδήλωσαν για να τιμήσουν ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει σήμερα. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το απόγευμα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας(Δείτε εδώ τη δήλωση)

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάζαρος Τσελεπής, γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ (Δείτε εδώ το βίντεο).  Ακολούθησε συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με τους αγώνες αυτής της περιόδου ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στη νέα φοροεπιδρομή τόνισε ο Γ. Πέρρος. Υπογράμμισε ότι η 1η Μάη είναι για όλη την εργατική τάξη ημέρα μνήμης αλλά κυρίως ημέρα ευθύνης για το πώς κάθε εργάτης θα πάρει μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης για να χτιστεί η συμμαχία όλων όσων βασανίζονται από τον ίδιο αντίπαλο τα μονοπώλια, την ΕΕ, των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, να ανοίξει ο δρόμος της δικής της προοπτικής.

Ο Γ. Πέρρος σημείωσε ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα ευθύνης για το πώς η εργατική τάξη θα οπλίσει το δικό της όπλο: την ταξική ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη. Πώς θα βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Πώς θα προετοιμαστεί για νέους σκληρούς αγώνες για ρήξη με τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους.

Χιλιάδες εργαζόμενοι με τη μαζική τους παρουσία τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έστειλαν  και μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είναι όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους.

Απέδειξαν ότι η σημερινή μέρα για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι αργία, είναι απεργία. Ιδιαίτερα σήμερα που στη Βουλή σχεδιάζει η κυβέρνηση τη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συναυλία αλληλεγγύης

Με τραγούδια του αγώνα πλαισιώθηκε το συλλαλητήριο, καθώς ακολούθησε συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο: «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

Τραγούδησαν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Λίνα Ψυχογιού και η χορωδία του ΠΑΜΕ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Στολισμένο» από νωρίς το Σύνταγμα

Πρώτοι στο Σύνταγμα, λίγο μετά τις 10 το πρωί «μπήκαν» οι απεργοί εμποροϋπάλληλοι, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Λίγο αργότερα έφτασαν και οι υπόλοιπες προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Από τον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:30 η προσυγκέντρωση των Λαϊκών Επιτροπών Ανατολικών Συνοικιών. Με τις κόκκινες σημαίες και με συνθήματα έφτασαν στην διασταύρωση των της λεωφόρου Β. Σοφίας και Ακαδημίας όπου συναντήθηκαν με τις προσυγκεντρώσεις των κλαδικών συνδικάτων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τον τόνο έδιναν και τα τραγούδια του αγώνα, τα συνθήματα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ νέοι είχαν παραταχθεί μπροστά από την κεντρική εξέδρα και φορούσαν μπλουζάκια με γράμματα, τα οποία σχημάτιζαν το σύνθημα «Όχι στο νόμο – λαιμητόμο».

Άλλοι νέοι και νέες φορούσαν μπλουζάκια του ΠΑΜΕ, τα οποία ανέγραφαν «1η Μάη: 130 χρόνια. 1886 – 2016»