Μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο

syntagma-23

«Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο» το σύνθημα που βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες, οι οποίοι διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, ύστερα από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Το πανό στην κεντρική εξέδρα έστειλε το μήνυμα: «Δεν θα περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Όλοι στη 48ωρη γενική απεργία», με υπογραφή ΠΑΜΕ.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε και έκανε δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε τη δήλωση ΕΔΩ)

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα σημεία όπου είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, στην πλατεία Κάνιγγος, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στην πλατεία Ομονοίας.

Πίσω από τα πανό των σωματείων τους και των Λαϊκών Επιτροπών απαίτησαν δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Με συνθήματα όπως «Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία έχει μόνο φτώχεια, πολέμους και ανεργία», «Μια επιλογή έχει ο λαός, ταξικός αγώνας, όχι συμβιβασμός»,«Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» έκαναν ξεκάθαρο ότι όποτε και να φέρει για ψήφιση το νόμο – έκτρωμα για το Ασφαλιστικό, θα απαντήσουν με γενικό ξεσηκωμό, με 48ωρη απεργία, με συλλαλητήρια οργής και αγώνα.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μίλησε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Τεχνικών. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω)

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκίδα και σε άλλες πόλεις.

Το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι λογιστικό, αλλά πολιτικό, ταξικό τονίζει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που ευθύνονται για την κρίση, την καταλήστευση των ταμείων. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει: Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, τα λαϊκά στρώματα, να δυναμώσουν, όλοι μαζί σε συμπόρευση, τον κοινό βηματισμό, τη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια πολιτική και με γραμμή πάλης ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά της. Να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη, στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και στη συναυλία αλληλεγγύης, που θα γίνει στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης και θα έχει τον τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».