ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ –  ΜΕΓΑΡΑ

Σφάλμα
Σφάλμα. Το βίντεο δεν υπάρχει

Ξεκίνησε για έκτη μέρα η μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα ως την Αθήνα που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων.

Οι οδοιπόροι διανυκτέρευσαν το βράδυ της Πέμπτη στους Αγίους Θεοδώρους και λίγο μετά τις 10 π.μ. ξεκίνησαν για τη διαδρομή των περίπου 22,8 χλμ. με προορισμό τα Μέγαρα.

Εκεί θα διανυκτερεύσουν το βράδυ, ενώ θα γίνει και εκδήλωση υποδοχής από τον Δήμο Μεγάρων και το Εργατικό Κέντρο. Επίσης θα γίνει θεατρική παράσταση από την ομάδα «Ως Πότε».

Λίγο μετά τις 11 και περνώντας έξω από το σπίτι του Νότη Περγιάλη, έγινε ολιγόλεπτη στάση στο σπίτι του στιχουργού των τραγουδιών «Ο λεβέντης», «Τι να την κάνω τη χαρά», «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», «Το μπλόκο της Καισαριανής», που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, και πολλών άλλων αγαπημένων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στάση των οδοιπόρων στην Κινέτα

Εκεί, θερμή υποδοχή τους επιφύλαξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέτας εκ μέρους της οποίας χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Δαλάκας εκφράζοντας τη συμπαράσταση των εργαζομένων. «Η Κινέτα σας υποδέχεται σαν πρώτος σταθμός στην Αττική και είναι δίπλα σας σε αυτόν το μεγάλο αγώνα για αφύπνιση, δράση και διαμαρτυρία» σημείωσε μεταξύ άλλων. Στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης.

Και σε αυτή την στάση, οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τους διαδηλωτές με παρατεταμένα χειροκροτήματα και συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα που διεξάγουν για «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Ακολούθησαν χοροί και τραγούδια από τους Κώστα και Διονύση Χριστακόπουλο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην Κακιά Σκάλα

Μετά την «ανάσα» στην Κινέτα οι οδοιπόροι κινούνται στο δύσκολο κομμάτι της Κακιάς Σκάλας. Οπλισμένοι με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία «καταπίνουν» τα χιλιόμετρα, ενώ περίπου στις 8 το βράδυ αναμένονται στα Μέγαρα όπου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση υποδοχής από το δήμο και το Εργατικό Κέντρο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στα Μέγαρα οι οδοιπόροι – Εκδήλωση υποδοχής με ομιλίες και θεατρική παράσταση

 

Σφάλμα
Σφάλμα. Το βίντεο δεν υπάρχει

Με το σύνθημα «Πάτρα – Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή», μπήκε λίγο μετά τις 19.00 στα Μέγαρα, η μεγάλη πορεία για την ανεργία, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στην πόλη.

Στην πλατεία Λιτάρα στήθηκε η συγκέντρωση υποδοχής της στην πόλη.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Στρατούρης, αφού καλωσόρισε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης στην περιοχή, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία του ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω στο Μεσαίωνα».

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του, επανέλαβε τα αιτήματα της μεγάλης πορείας από την Πάτρα στην Αθήνα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πήρε αυτή την πρωτοβουλία. «Τι θέλαμε να πετύχουμε; Να μπει σε κίνηση ο άνεργος, ο εργαζόμενος που δουλεύει 2ωρα και 4ωρα για 200 και 300 ευρώ, δηλαδή σαν δούλος». «Η υπόθεση θα κριθεί απ’ τους αγώνες. Αν μπούμε σε κίνηση μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτοί έχουν πολλά εκατομμύρια, εμείς είμαστε εκατομμύρια», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις κατακτήσεις όπως η Ασφάλιση που κερδήθηκαν με αγώνες αλλά και στις τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας που είναι ικανές να θρέψουν τους πάντες, να δώσουν σε όλους δουλειά με δικαιώματα, αλλά που αυτό δε γίνεται γιατί αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία έχουν άλλα συμφέροντα. «Ο,τι δε δίνουν πρέπει να το κερδίσουμε με τον αγώνα μας», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Η βραδιά έκλεισε με την πολύ όμορφη και επίκαιρη θεατρική παράσταση: «Η μοναδική και ασυνήθιστη ιστορία του Ευτύχη ή αλλιώς Ευτυχία», από τη θεατρική ομάδα «Ως Πότε».

Το σημερινό δύσκολο μέρος της διαδρομής είναι πλέον πίσω τους και όλοι ετοιμάζονται για την αυριανή μέρα όπου η πορεία θα διανύσει την απόσταση από τα Μέγαρα ως την Ελευσίνα και βέβαια για τη μεγάλη κορύφωση, τη συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΠΗΓΗ: 902.gr