ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

anegia-patra-fakelos-2

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δραστηριότητα της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου και της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου, ενόψει της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας που διοργανώνει η Δήμος Πατρέων από τις 2 έως τις 10 Απρίλη. Ήδη από την σύσκεψη που πραγματοποίησε η Επιτροπή την προηγούμενη Τετάρτη φάνηκε το μαχητικό κλίμα συμμετοχής από τους συμμετέχοντες. Παρά την δύσκολη καθημερινότητα, τις ασφυκτικές συνθήκες ζωής που δημιουργεί η ανεργία, οι συμμετέχοντες οπλισμένοι με το κουράγιο και την δύναμη που δίνει ο οργανωμένος αγώνας, δήλωσαν την συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες, περιοδείες και εξορμήσεις που διοργανώνει η Επιτροπή μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας στην περιοχή μας. Πρώτος σταθμός η παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε χτες, στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στους Αμπελόκηπους. Οι δυνάμεις της Επιτροπής μοίρασαν πλατιά σε ανέργους το κάλεσμα για την συμμετοχή στην πορεία Πάτρα – Αθήνα αλλά και το πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης μέτρων στήριξης των ανέργων. Το ενδιαφέρον του κόσμου που είχε επισκεφτεί τον ΟΑΕΔ ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Σειρά έχει η μηχανοκίνητη πορεία που συνδιοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Ηλιούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής, αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου. Η μηχανοκίνητη πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κανάρια της Ηλιούπολης στις 18:30. Θα διασχίσει τις περιοχές της Ηλιούπολης, της Δάφνης, του Υμηττού, του Βύρωνα και της Καισαριανής, κάνοντας στάσεις σε κεντρικές πλατείες, και θα καταλήξει στην γειτονιά μας, στις 20:00 στην πλατεία Τερζάκη. Εκεί θα την υποδεχτούν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και των μαζικών φορέων της περιοχής, ενώ έπειτα από ολιγόλεπτη στάση θα φτάσει στην πλατεία Γαρδένιας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί σύντομος χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου, και η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας στο Γουδί.

Έπειτα από την μηχανοκίνητη πορεία της Τετάρτης, την «σκυτάλη» στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παίρνει η συμμετοχή στην μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα ως την Αθήνα. Την Πέμπτη 7 Απρίλη η πορεία θα ξεκινάει από την Κόρινθο με προορισμό τους Αγίους Θεοδώρους. Οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής Ανέργων δίνουν ραντεβού στις 07:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο), απ’ όπου με πούλμαν θα μεταβούν στην Κόρινθο για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 7778249, 6948664717 και στο e – mail της Λαϊκής Επιτροπής laikiepitropizografou@yahoo.gr .

Την Παρασκευή 8 Απρίλη και το Σάββατο 9 Απρίλη τα πρωινά στις 11:00 και τα απογεύματα στις 19:00 η Επιτροπή Ανέργων δίνει ραντεβού στις πλατείες Γαρδένια και Τερζάκη με το υλικό της, για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής μας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, αλλά κυρίως για να καλέσει σε οργάνωση και πάλη, σε αγώνα και διεκδίκηση για Δουλειά για όλους  – Δουλειά με δικαιώματα.

Τελευταίος σταθμός της πλούσιας αυτής δραστηριότητας είναι η συμμετοχή στον τερματισμό της πορείας, στην μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα στις 18:00 με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος από την Αττική.