ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ  Μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας

 

patra-afisa-poreia-kata-ths-anergias-2

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, για τη μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα από 3 έως 10 Απρίλη, που φέρνει στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Η ανεργία μαστίζει τη λαϊκή οικογένεια, πλήττει ιδιαίτερα την νεολαία και τις γυναίκες, δεν είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, αφού η αιτία του εδράζεται στον τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και χρησιμοποιείται σαν μοχλός για την εκμετάλλευση γενικότερα των εργαζομένων.

syndikata-anergia

Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο.

Η ανεργία οδηγεί στην εξαθλίωση, στη δυσκολία να ικανοποιηθούν ακόμα και οι βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδιάφορα χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν στερηθεί το βασικό όπλο τους ζωής, την εργασία

Τους χιλιάδες νέους ανθρώπους να θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, και να εμποδίζονται απ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο στον τόπο μας.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδιάφορα τους χιλιάδες επαγγελματίες και αγρότες να καταστρέφονται, να μην μπορούν να βρουν δουλειά και να βρίσκονται στο περιθώριο.

 Στον αντίποδα

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδιάφορα τους χθεσινούς και σημερινούς κυβερνώντες να μοιράζουν απλόχερα προγράμματα ανακύκλωσης τους ανεργίας, που ούτε προσωρινή ανακούφιση δεν προσφέρουν, για να διαχειριστούν τους ανέργους, να χρησιμοποιούν τα προγράμματα για να διαλύσουν παραπέρα τους εργασιακές σχέσεις.

dhmotiko-symvoulio-patras-2

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από τις

κυβερνήσεις, την ΕΕ που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση.

 Η δική μας απάντηση είναι η οργάνωση την ανέργων και εργαζόμενων στα συνδικάτα, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 220 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΩΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

*Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο και το e – mail της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου

Απαιτούμε- διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας 600€.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους
  • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 € και της 13ης και 14ης σύνταξης.

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

210 7778249, laikiepitropizografou@yahoo.gr

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου,  Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών