ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Στο «φουλ» η προετοιμασία με πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης – Εκκίνηση την Κυριακή 3 Απρίλη στις 8 το πρωί

«Το μέλλον της νεολαίας δεν είναι η ανεργία»

patra-synenteyxh-typoy-poreia-kata-ths-anergias

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Πελετίδης και πρόσθεσε:

«Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα. Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού να πορευτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη στο λαό μας να διεκδικήσει τα δίκια του, να έχει δικαίωμα στη ζωή. Να εμπλουτίσουν με τις προτάσεις τους το πρόγραμμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Να διατρανώσουμε ότι “Ναι, στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας”» (Ολόκληρη η εισήγηση στα Συνημμένα Αρχεία)

Στη συνέντευξη συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ