ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΥΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για συγκέντρωση υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες – αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους, ξεκινάει την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης όπως με επιτυχία είχε κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Όπως υπογραμμίζει το Π.Α.ΜΕ. στην ανακοίνωση του:

«Τώρα τα συνδικάτα, οι σύλλογοι των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, οι μαθητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι να οργανώσουν τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

 

αρχείο λήψης

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

pame-prosfuges

Τώρα κάθε συνδικάτο, κάθε λαϊκή επιτροπή, κάθε μαζικός φορέας, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να οργανώσει τη συγκέντρωση Υλικής Βοήθειας προς τους Πρόσφυγες.

Άμεσα να συγκεντρωθούν υλικά πρώτης ανάγκης (φαγητό, ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες κ.τ.λ.).

Κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικός φορέας να έρθει σε επικοινωνία με το ΠΑΜΕ για την παράδοση της Υλικής Βοήθειας».

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου θα συγκεντρώνει τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, Περιάνδρου 18, Ζωγράφου, τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Πέμπτη 3 Μαρτίου  10:00 – 12:00

Παρασκευή 4 Μαρτίου 10:00 – 1200

Δευτέρα 7 Μαρτίου 18:00 – 20:00

Τρίτη 8 Μαρτίου 10:00 – 12:00

Τετάρτη 9 Μαρτίου 10:00 – 12:00

 

 

pame-metanastes1442930778

 

 

Είδη που συλλέγουμε:

• Νερά ατομικά, χυμούς ατομικούς, γάλα μακράς διάρκειας

• Κονσέρβες, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, παστέλια, φρούτα

• Βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, πάμπερς, κρέμες για συγκάματα, ταλκ, μωρομάντηλα, μάρσιπο

• Χαρτιά υγείας, σαπούνια ατομικά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες

• Παιδικά παπούτσια, παιδικά αδιάβροχα & μπουφάν

•  Φάρμακα παιδικά & ενηλίκων: Depon σιρόπι, Ponstan σιρόπι, Depon χάπια, Ponstan χάπια, Amoxil σιρόπι, Augmentin σιρόπι, Amoxil χάπια, Augmentin χάπια, Klaricid χάπια, Sinecod σιρόπι, Mucothiol σιρόπι, Mucosolvan σιρόπι, Trebon σε φακελάκι, Almora σε φακελάκι, Tobrex κολλύριο, Tobradex κολλύριο, Aerolin εισπνεόμενο, Fucidin κρέμα, Fucicort κρέμα,  Propiogenta κρέμα, Sudocream, Φυσιολογικός ορός, Οξυζενέ, Betadine, Γάζες, Hansaplast, Αντικουνουπικά, Γάντια απλά και αποστειρωμένα.

• Αδιάβροχα, παπούτσια κλειστά, κλινοσκεπάσματα, sleeping bags, σκηνές, τέντες

• Είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά (μαρκαδόροι, χαρτόνια, κηρομπογιές, πλαστελίνες κ.α.)

• Παιχνίδια: κούκλες, λούτρινα κ.α. παιχνίδια που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν.

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Περιάνδρου 18, 2107778249

laikiepitropizografou@yahoo.gr

 Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών