ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – Να παραταθεί η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στην ΚΕΔΗΚ

stamelos-synenteyxh-typoy.jpg

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής έγινε ενημέρωση από το δήμαρχο Ηλία Σταμέλο σχετικά με την παρέμβασή του στον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ι. Μπαλάφα, τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη για την επιτακτική ανάγκη παράτασης της σύμβασης εργασίας των οκτώ εργαζόμενων στην ΚΕΔΗΚ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν αντιπροσωπεία του ΔΣ και εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΚ και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής.

Η παρέμβαση έγινε σε συνέχεια μιας σειράς άλλων παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής για το θέμα. Από το Δεκέμβρη του 2015 έγινε συνάντηση με τον ΓΓ του υπουργείου, στον οποίο τέθηκε η επιτακτική ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από την ΚΕΔΗΚ. Μετά την ψήφιση της ΠΝΠ, η δημοτική αρχή προχώρησε αμέσως σε αίτημα ένταξης των εργαζομένων της ΚΕΔΗΚ για να παραμείνουν στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι 31/12/2016, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα, ο δήμαρχος υπερασπίστηκε το αυτονόητο δικαίωμα όλων των εργαζόμενων στην μόνιμη και σταθερή εργασία επισημαίνοντας ότι ήδη έχει αποσταλεί και απορριφθεί επαναλαμβανόμενο αίτημα της ΚΕΔΗΚ για μονιμοποίηση του προσωπικού, από τη στιγμή που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σημείωσε ότι στις σημερινές συνθήκες της οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης όπου συνεχώς αυξάνεται η ανεργία, η υποαπαπασχόληση και η φτωχοποίηση των λαϊκών οικογενειών, το αίτημα για παραμονή των εργαζομένων μέχρι και τη λήξη του 2016 δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, παρότι δεν είναι λύση.

Είναι προφανές ότι η καθυστέρηση του υπουργείο να δώσει απάντηση σε ένα εγκαίρως γνωστό πρόβλημα, σπρώχνει τις «λύσεις» των 2μηνων συμβάσεων και των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Τέλος, ο δήμαρχος, ενημέρωσε ότι αναμένεται τις επόμενες μέρες η απάντηση του υπουργείου και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει και την ευθύνη και τη δυνατότητα να δώσει λύση στο πρόβλημα, διαφορετικά θα οδηγήσει την ΚΕΔΗΚ και τις υποδομές της σε μαρασμό.