ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.

 

pame-kinhtopoihsh-08-01-3_2

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δε σώζει ούτε το ασφαλιστικό σύστημα, ούτε προστατεύει τους αδύναμους. Είναι απροκάλυπτα ψέματα και υποκρισία να κόβουν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες δικαιούχους, να μειώνουν αναπηρικές συντάξεις και να λένε ότι βοηθάνε τους αδύναμους. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπηρετεί τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου και μας μετατρέπει όλους σε αδύναμους, να αποδεχτούμε να ζούμε με τα ελάχιστα.

Στις 4 Φλεβάρη, από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα και απόφαση ότι δεν θα κάνουμε πίσω.

 

Η επιτυχία της γενικής απεργίας είναι από μόνη της βήμα κλιμάκωσης. Παρά τις προσπάθειες, τα κόλπα της κυβέρνησης να την υποβαθμίσει, να αλλοιώσει το περιεχόμενό της, ότι δήθεν είναι όπλο στα χέρια της στις διαπραγματεύσεις, η γενική απεργία έδειξε ότι όταν οι εργατοϋπάλληλοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, συνειδητοποιήσουν ότι μόνο ο δικός τους αγώνας και η συμμαχία τους με επίκεντρο τις ανάγκες τους, τα συμφέροντά τους, μπορεί να βάλει εμπόδια την αντεργατική πολιτική, τότε αυξάνονται οι προϋποθέσεις για νίκες σήμερα, αλλά και στη συνέχεια.

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη έδειξε τη δύναμη των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

athens 10 (5)

Η γενική απεργία έβγαλε στο δρόμο τα τμήματα του λαού που μπορούν να συγκροτήσουν μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία, που θα σταθεί απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Είναι μία από τις μεγάλες δυνατότητες που φανερώθηκαν. Σήμερα, φαίνεται πιο καθαρά η δύναμη μιας τέτοιας συμμαχίας. Μια τέτοια συμμαχία θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους αγώνες.

            Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του σχεδίου της κυβέρνησης, για το δικαίωμα στην δημόσια καθολική ασφάλιση. Κάνουμε τη νύχτα μέρα, με εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς της γειτονιάς μας, στα πάρκα και στις πλατείες, να φτάσει παντού το σύνθημα:

«Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας – Πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο».

 

Δίνουμε μαχητικό αγωνιστικό ραντεβού στην κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Ζωγράφου

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Περιάνδρου 18, 2107778249

laikiepitropizografou@yahoo.gr

 Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών