ΕΕΔΥΕ – Καλεί σε διαμαρτυρία στις 25 Φλεβάρη ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

logo_eedye

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στις 6 μ.μ, με συνθήματα «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο», «Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας – Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις», καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση καιΕιρήνη (ΕΕΔΥΕ) τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες. Σε μαζική συμμετοχή καλούν η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΕΔΥΕ τονίζει:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» για να καταδικάσουμε αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Να καταγγείλουμε την αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που, ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες!

  • Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός.

  • Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά -όπως και η ΕΕ- τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

  • Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις «γκρίζες ζώνες» με τις οποίες η Τουρκία εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.

Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος -που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν- γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη».