ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

associated-press-agrotes-syntagma-4.jpg

Από την χτεσινή κινητοποίηση των αγροτών στο Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες από όλη τη χώρα μετά το μαζικό πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ύστερα από κάλεσμα των 68 μπλόκων και τη συμμετοχή πολλών ακόμα.

Με μια φωνή, χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, μαζί με εργατοϋπαλλήλους της Αττικής, αυτοαπασχολούμενους, νεολαία και γυναίκες απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό της σχέδιο, να ξεσφίξει τη θηλιά της φορολογίας που πνίγει την αγροτική οικογένεια, να πάρει μέτρα ελάφρυνσης του κόστους της παραγωγής και των χρεών στις τράπεζες.

(Πατήστε πάνω στο μπάνερ «Διαδηλώνουν στην Αθήνα για την επιβίωσή τους», στην κορυφή της σελίδας, για να δείτε όλο το χρονικό της μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης)

Σήμερα οι χιλιάδες αγρότες συνεχίζουν την πανελλαδική τους διαδήλωση στο Σύνταγμα, ενώ στις 11 π.μ. εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθώς και Λαϊκές Επιτροπές του Λεκανοπεδίου, διοργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με τους μικρομεσαίους αγρότες, στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 10.30 π.μ. και έχουν ως εξής:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο – Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα – Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός – Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α’ Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων – Λαυρεωτικής.

  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής, του Πειραιά και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, του Θριάσιου – Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Για την κινητοποίηση δρομολογούνται πούλμαν από Βαρνάβα στις 8.30 π.μ., από Καπανδρίτι στις 8.45 π.μ. και από Άγιο Στέφανο στις 9 π.μ.