ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας χαιρετίζει τις χιλιάδες εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μετανάστριες, τις νέες μητέρες και τις σπουδάστριες- φοιτήτριες που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη!

Χαιρετίζουμε τις εργαζόμενες που έκαναν το βήμα για πρώτη φορά να απεργήσουν, να σπάσουν το φόβο από τον εργοδοτικό εκβιασμό και να κατέβουν στο δρόμο του αγώνα!

Χαιρετίζουμε, ιδιαίτερα, τις γυναίκες της υπαίθρου, που ψάχνουν για μια ακόμα χρονιά «τον κλήρο της ζωής τους» και συμμετέχουν στα μπλόκα του αγώνα, για την επιβίωση της αγροτικής οικογένειας.

Η επιτυχία της απεργίας, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα δείχνουν τη δική μας αγωνιστική περπατησιά απέναντι στο νέο ασφαλιστικό έγκλημα. Βάζουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις με πυξίδα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οξυγόνο και ελπίδα στους αγώνες μας δίνει η κοινή πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας από τις λαϊκές οικογένειες, κόντρα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Εκφράζουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των αγροτικών μπλόκων και στα δίκαια αιτήματά τους.

Συνεχίζουμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

 

Τσακίζουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο!

Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!

 

Αθήνα, 10/2/2016

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

 

 

dsg