Ασφαλιστικό: Σχέδιο Ψηφίσματος από την Λαϊκή Συσπείρωση

tetraselido-kke-gia-asfalistiko

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου καταθέτει  σχέδιο ψηφίσματος καταδίκης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για το νόμο λαιμητόμο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση. Το σχέδιο ψηφίσματος έχει ως εξής:

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Ολοκληρώνει το σχεδιασμό που προωθείται εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις και κάνοντας βήματα μπροστά στην αντιδραστικοποίηση  όλου του πλαισίου.

Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα γίνει ακόμα πιο στυγνό στη συνέχεια, μιας και η τελική πρόταση που θα έρθει στη Βουλή, θα προκύψει μετά από τις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» και το τελικό αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένα δυσμενέστερο.

Οι μειώσεις που προβλέπονται στις συντάξεις αφορούν όλους  και όχι μόνο τους νέους συνταξιούχους, ο διαχωρισμός χρησιμοποιείται από την κυβερνητική προπαγάνδα σκόπιμα  προκειμένου να θολώσουν τα νερά. Η πρόταση εκ των προτέρων υλοποιεί όλες τις ισχύουσες δεσμεύσεις, αφού ενσωματώνει τις προηγούμενες 11 μειώσεις και προωθεί κι άλλες για νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τις αλλαγές σε κυρία και επικουρική ασφάλιση, σε εφάπαξ, σε αναπηρικές συντάξεις και ΕΚΑΣ.

Δίνεται καταδικαστικό χτύπημα στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα οδηγήσει σε αφανισμό και κλείσιμο όσων έχουν επιβιώσει ως σήμερα, σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων που κυριαρχούν.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα εμφανίζονται ως σωτήρια για την «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού. Αποσιωπάται το γεγονός ότι διαχρονικά έχουν καταληστευτεί τα αποθεματικά των ταμείων με ευθύνη των κυβερνήσεων, με τελευταία αυτή των 14 δις με το κούρεμα των ομολόγων.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ο κατασταλτικός μηχανισμός όπως πρόσφατα στη διαμαρτυρία εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης υλοποιεί τους διακαείς πόθους του μεγάλου κεφαλαίου για διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες – μέλη. Δεν είναι τυχαίο που σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια έχουν τους επιχειρηματίες των οποίων τη στάση ο υπουργός εργασίας χωρίς να κρατά τα προσχήματα χαρακτήρισε «υπεύθυνη».

Συνολικά τα μέτρα θα συμβάλουν στην παραπέρα χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, στη διαμόρφωση ενός μαύρου εργασιακού μέλλοντος για όλες τις γενιές, που θα τροφοδοτεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου καταδικάζει τα μέτρα  και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου έκτρωμα της κυβέρνησης. Καλεί το λαό της πόλης να αντισταθεί οργανωμένα και με την μαζική του κινητοποίηση να αποτρέψει το νέο έγκλημα που επιχειρείται.

 

                                                    Ζωγράφου, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

                           Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

                                                    Ανδρέας Καραβίδας

                                                    Μάκης Μπαρμπέρης